28 Απρ 2012


ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δέκα νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε σε καφετέρια λίγο έξω από την Μπαακούμπα στην επαρχία Ντιγιάλα στο Ιράκ. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη και οι ιρακινές αρχές δεν μπορούσαν από τα πρώτα στοιχεία να εξαγάγουν ασφαλή συμπεράσματα, αν και το είδος της επίθεσης παραπέμπει σε παραφυάδες της ισλαμιστικής «Αλ Κάιντα».
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Η ρουμανική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μιχάι Ραζβάν Ουγκουρεάνου δεν έλαβε χτες την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, δύο μήνες αφότου έλαβε την εντολή καθώς είχε παραιτηθεί ο τότε πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, ως αποτέλεσμα των μαζικών κινητοποιήσεων κατά της πολιτικής λιτότητας. Ο Πρόεδρος της χώρας, Τράιαν Μπασέσκο, ξεκίνησε χτες διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί πιθανόν να επισπευσθούν οι εκλογές του Νοέμβρη.
ΣΙΔΝΕΪ.-- Η αλυσίδα εστιατορίων έτοιμου φαγητού «KFC» κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους περίπου 6,29 εκατ. ευρώ στην οικογένεια ενός κοριτσιού από την Αυστραλία, το οποίο υπέστη βαριά εγκεφαλική βλάβη και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, ύστερα από δηλητηρίαση που έπαθε, καταναλώνοντας σάντουιτς με κοτόπουλο το 2005.
HNΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προωθούν από χτες οι ΗΠΑ, προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στο Σουδάν ή και στο Νότιο Σουδάν εάν δεν προβούν σε εκεχειρία και δεν αρχίσουν διαπραγματεύσεις που θα καταλήξουν σε αποτέλεσμα μέσα σε ένα τρίμηνο. Το αμερικάνικο σχέδιο χρησιμοποιεί ως «πατρόν» πρόσφατη αντίστοιχη απόφαση της Αφρικανικής Ενωσης.
ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-- Οι ηγέτες χωρών της Δυτικοαφρικανικής Οικονομικής Κοινότητας (ECOWAS) αποφάσισαν να στείλουν 600 στρατιώτες στη Γουινέα - Μπισάου και άλλους 3.000 άλλους στο Μάλι, με υποτιθέμενο στόχο να υποστηρίξουν τις μεταβατικές κυβερνήσεις αμφοτέρων χωρών (στις οποίες προ εβδομάδων σημειώθηκαν πραξικοπήματα), με απώτερο στόχο τη διοργάνωση προεδρικών εκλογών σε 12 μήνες. Οσον αφορά στο Μάλι, οι περίπου 3.000 στρατιώτες θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες της εκεί «μεταβατικής» κυβέρνησης κατά των ισλαμιστών και των ένοπλων αυτονομιστών Τουαρέγκ που έχουν καταλάβει και ελέγχουν από τα τέλη Μάρτη όλο το βόρειο τμήμα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ