21 Απρ 2012

Το ΚΚΕ έχει πρόταση λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης



Το ΚΚΕ έχει πρόταση λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης

Ο Γιώργος Μαρίνος
Σε συγκέντρωση του Κόμματος στο Αλιβέρι μίλησε χτες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας. Μεταξύ άλλων κάλεσε στην ομιλία για «μαζική καταδίκη, μαζική καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που πτώχευσαν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας. Να τους κόψει ο λαός τα πόδια και να δώσει δύναμη, μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ.
Αυτή είναι η συνεπής στάση που ανταποκρίνεται στα λαϊκά συμφέροντα. Γιατί το ΚΚΕ έχει όλα τα χρόνια προτεραιότητα την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων κατά των αντιλαϊκών μέτρων, των κομμάτων, της πολιτικής και του σάπιου συστήματος που τα γεννάει.
Γιατί το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος των μονοπωλίων, των μεγάλων οικονομικών ομίλων, αμφισβητεί την εξουσία τους και παλεύει για την ανατροπή της.
Γιατί το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, του NATO και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της λυκοσυμμαχίας που χτυπάει τα λαϊκά δικαιώματα.
Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόταση λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης που βασίζεται στην αρχή: Ο πλούτος να γίνει ιδιοκτησία, περιουσία αυτών που τον παράγουν, να γίνει βάση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».
Αναφερόμενος στις λεγόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις τόνισε μεταξύ άλλων: «Προσέξτε πολύ, πάρτε υπόψη σας ότι ο κορμός τους αποτελείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπερασπιστές της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της στρατηγικής του κεφαλαίου, υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Εξετάστε και κρίνετε αυστηρά τις θέσεις τους, τις πραγματικές πολιτικές τους θέσεις και θα δείτε ότι επιδιώκουν να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, να κλέψουν την ψήφο του λαού και να την χρησιμοποιήσουν σαν προίκα στο πάρε - δώσε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, για την προσαρμογή του πολιτικού σκηνικού στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει το λαό
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι έχουν την πείρα και μπορούν να αποφύγουν την παγίδα που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει ένα επικίνδυνο προεκλογικό παιχνίδι, καλλιεργεί αυταπάτες και συγχύσεις στις λαϊκές δυνάμεις για εύκολες κυβερνητικές λύσεις υπονομεύοντας την προετοιμασία των εργαζομένων για τις σκληρές αναμετρήσεις που απαιτούνται με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Κι αυτά τα κόλπα αν περάσουν θα στοιχίσουν ακριβά.
Τι λέει; Λέει ότι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας θα έχουν την εξουσία, τον πλούτο, τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και στις συνθήκες αυτές θα λυθούν τα λαϊκά προβλήματα. Λέει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, θα ισχύουν όλες οι στρατηγικές αποφάσεις που ανατρέπουν τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, θα ισχύουν οι αποφάσεις που ξεκληρίζουν την αγροτιά και ότι μια κυβέρνηση που θα διαχειρίζεται αυτή τη βαρβαρότητα, θα επιλύσει με μαγικό ραβδί τα λαϊκά προβλήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τους εργαζόμενους, κοροϊδεύει τους ανέργους, κοροϊδεύει τα λαϊκά στρώματα. Το χειρότερα απ' όλα είναι ότι το κόμμα αυτό εναντιώνεται με μίσος στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, στην αναγκαιότητα της εργατικής, λαϊκής εξουσίας, την οποία παρουσιάζει χυδαία ως "δευτέρα παρουσία" υποστηρίζοντας την άθλια θέση ότι η εργατική τάξη, η νεολαία, οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να υποταχθούν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, να ζήσουν μόνιμα κάτω από το βούρδουλα των εκμεταλλευτών που πλουτίζουν από την εκμετάλλευση της δουλειάς των εργαζομένων.
Ο λαός πρέπει να γνωρίσει καλά τις πολιτικές αμαρτίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Οταν το KKE έδινε μάχη ενάντια στη Συνθήκη του Μάαστριχτ γιατί η βάση της είναι η ελεύθερη, ανεμπόδιστη κίνηση του κεφαλαίου για την κερδοφορία του διαλύοντας τα εργατικά δικαιώματα, ο ΣΥΝ ψήφιζε τη Συνθήκη αυτή μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Σήμερα που αποδεικνύεται πιο καθαρά ότι η στρατηγική του Μάαστριχτ αποτελεί σταθερή πηγή της επίθεσης των μεγάλων επιχειρηματιών κάνει την πάπια.
Οταν το ΚΚΕ έδινε μάχη ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ και τόνιζε ότι οδηγεί στο ξεκλήρισμα και στη φτώχεια την αγροτιά, ο ΣΥΝ ήταν υπέρ της ΚΑΠ.
Οταν το ΚΚΕ έδινε μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και των άλλων στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων ο ΣΥΝ ήταν υπέρ της μερικής ιδιωτικοποίησης και τώρα σφυρίζει αδιάφορα.
Οταν το ΚΚΕ έδινε μάχη ενάντια στη μερική απασχόληση και στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που εφάρμοζαν οι δήμοι, ο ΣΥΝ ήταν υπέρ αυτών των μέτρων, με διάφορα προσχήματα, γνωρίζοντας ότι η πολιτική αυτή οδηγεί στο ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των Συλλογικών Συμβάσεων.
Αυτές και άλλες πολλές πολιτικές αμαρτίες που δεν αφορούν μόνο στο παρελθόν αλλά σημαδεύουν το παρόν και το μέλλον αφού τροφοδοτούν την αντεργατική επίθεση, θέτουμε στην κρίση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων εργαζομένων.
Να σκεφτούν καλά οι εργαζόμενοι
Αυτούς καλούμε να εξετάσουν προσεκτικά την μπαμπέσικη πρόταση για συνεργασία που κάνει το αναξιόπιστο αυτό κόμμα στο ΚΚΕ. Γιατί μιλάει για συνεργασία, ενώ γνωρίζει ότι υπάρχουν αγεφύρωτες προγραμματικές διαφορές.
Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για να συγκεντρωθούν, να οργανωθούν και να προετοιμαστούν οι λαϊκές δυνάμεις για σκληρές αναμετρήσεις, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας του ενάμιση εκατομμυρίου ανέργων, της εξαθλίωσης και της φτώχειας και ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει για τον ευνουχισμό, για τον αφοπλισμό της εργατικής τάξης, του εργατικού, λαϊκού κινήματος, για μια κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την εξουσία και τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, όπως άλλωστε έγινε στη Γαλλία, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες που αποκαλύφθηκε στην πράξη ο αντιλαϊκός χαρακτήρας των λεγόμενων κεντροαριστερών κ.λπ. κυβερνήσεων.
Να ξέρουν αυτοί που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, να ξέρουν οι εργαζόμενοι ότι την ώρα που το αφερέγγυο αυτό κόμμα κάνει πρόταση συνεργασίας στο ΚΚΕ, συνεργάζεται με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, σε δεκάδες δήμους, σε δεκάδες εργατικές Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία κατά του ΠΑΜΕ, συνεργάζεται με την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, την ώρα που διαπραγματεύεται την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων.
Να σκεφτούν καλά οι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ποια δύναμη έδωσε και δίνει τη μάχη στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Στη μάχη αυτή πρωταγωνιστούν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι φίλοι του ΚΚΕ, πρωτοπόροι εργάτες, εργαζόμενοι. Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αμελητέα και τις περισσότερες φορές στελέχη του είναι βραχίονας της αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ επίθεσης, μαζί με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Να σκεφτούν καλά οι εργαζόμενοι ότι η υπόκλιση σε απλουστευτικές λύσεις για σύνθετα προβλήματα, για προβλήματα που εκφράζουν σύγκρουση αντίθετων κοινωνικών συμφερόντων, η υπόκλιση σε πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς και ψηφοθηρία που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί μεγάλη ζημιά στην προσπάθεια για την οργάνωση και την ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ