11 Απρ 2012

Είναι όλα τα κόμματα ίδια;


Είναι όλα τα κόμματα ίδια; 


-- Ποιον συμφέρει η λογική του «όλοι ίδιοι είναι» για τα κόμματα;

 Οσοι δίκαια αγανακτούν για τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος, πρέπει να προβληματιστούν για την επίμονη προσπάθεια των αστικών κομμάτων και ΜΜΕ να εντάξουν και το ΚΚΕ στο «κάδρο» της σήψης, που είναι του καπιταλισμού και των δυνάμεων που τον διαχειρίζονται πολιτικά. Γιατί, στο χτύπημα του ΚΚΕ στοχεύει η προπαγάνδα του «όλοι ίδιοι είναι». Και επειδή συγκαλύπτει την αιτία και τους υπεύθυνους για τα δεινά που περνάει σήμερα ο λαός, στρέφεται τελικά εναντίον του, αφού θωρακίζει τον πραγματικό εχθρό και αποδυναμώνει τον ίδιο. Κριτήριο της πολιτικής κάθε κόμματος, είναι αν με τις θέσεις και τη δράση του υπηρετεί τα μονοπώλια ή το λαό. Αν στηρίζει ή πολεμά αντιλαϊκές αποφάσεις στο κοινοβούλιο και το ευρωκοινοβούλιο. Αν στους αγώνες των εργαζομένων στέκεται μπροστά και στο πλευρό τους, ή απέναντι. Αν έχει 
  
 εμπλακεί σε σκάνδαλα, που χαρακτηρίζουν τη σχέση του κεφαλαίου με τα κόμματά του.
 Ποιος ευθύνεται, σήμερα, για τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, για την αιματηρή φορολόγηση του λαού, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας - Παιδείας - Πρόνοιας, τα ακριβά καύσιμα, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών; Φταίει ο καπιταλισμός και τα κόμματα που είτε άσκησαν διακυβέρνηση, είτε στήριξαν στρατηγικά τις αστικές κυβερνήσεις, κάνοντας ψευτοαντιπολίτευση στα επιμέρους. Αυτοί ψήφισαν αντιλαϊκούς νόμους, σωρεύοντας μέτρα στις πλάτες του λαού. Κι αν δεν τα ψήφισαν σαν αντιπολίτευση, τα διατήρησαν όταν άσκησαν διακυβέρνηση και πρόσθεσαν κι άλλα. Αυτοί στηρίζουν την ΕΕ των μονοπωλίων, ψηφίζουν αντιλαϊκά ή στηρίζουν αντιδραστικές αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτοί επιτίθενται σε όποιον αγωνίζεται να εμποδίσει τα μέτρα και πολεμούν το ΚΚΕ που παλεύει για να ανατρέψει την αστική εξουσία, πηγή όλων των δεινών για το λαό.
 Τα αστικά κόμματα είναι μπλεγμένα σε σκάνδαλα και διαπλοκή με τις επιχειρήσεις, όπως έδειξε η υπόθεση με τη «Ζήμενς» και το Βατοπέδι. Οι δικοί τους συνδικαλιστές σιτίζονται από τους εργοδότες και υπονομεύουν με ταξική συνεργασία τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Δικοί τους άνθρωποι στην Τοπική Διοίκηση και σε θέσεις - κλειδιά της κρατικής μηχανής υποθάλπουν ή ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Δικό τους δημιούργημα είναι η εξαγορά συνειδήσεων, η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι, για να διασφαλίσουν την εναλλαγή τους στη διακυβέρνηση και να θωρακίσουν την αστική εξουσία. Ακόμα και εκεί που το ΚΚΕ ζητάει τη θεσμοθέτηση των ελάχιστων μέτρων για τον περιορισμό της διαφθοράς στο αστικό σύστημα, στέκονται απέναντι και το λοιδορούν, όπως για παράδειγμα έγινε με τις προτάσεις του Κόμματος για την ονομαστικοποίηση των μετοχών των ανωνύμων εταιρειών, για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, ή τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του «πόθεν έσχες» των βουλευτών και άλλα.
 Ακόμα όμως κι αν υπάρχουν έντιμοι αστοί πολιτικοί, το αστικό σύστημα ούτε μπορεί, ούτε θα γίνει ποτέ «τίμιο» και φιλολαϊκό, επειδή υπηρετεί τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό που σάπισε. Από αυτήν τη σκοπιά, είναι καταδικασμένο να γεννά μόνο φτώχεια για το λαό, να ανακυκλώνει τη διαφθορά και τη σήψη. Αυτό επιβεβαιώνουν τα σκάνδαλα σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ανεξάρτητα με τη θέση τους στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα και το αν οι οικονομίες τους βρίσκονται σε κρίση ή όχι. Το ΚΚΕ πολεμάει να ανατρέψει τον καπιταλισμό και μόνο από εκεί μπορεί να γεννηθεί το πραγματικά καινούργιο για το λαό. Γι' αυτό, τα αστικά κόμματα προσπαθούν μάταια να το παρουσιάσουν σαν τα μούτρα τους, καλλιεργώντας ή δείχνοντας ανοχή σε επικίνδυνες αντιλήψεις, όπως «όλοι ίδιοι είναι», «έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα από τους αγώνες», «οι 300 στο Γουδή» και άλλα. Είναι οι ίδιοι που λένε στο λαό «μαζί τα φάγαμε», για να του ρίξουν ευθύνες για την κρίση και για τις συνέπειες από το βάρβαρο σύστημα, που οι ίδιοι υπηρετούν με την πολιτική τους. Το ΚΚΕ δεν είναι ίδιο με τα άλλα κόμματα. Είναι απέναντί τους. Παλεύει να ανατρέψει την πολιτική και το σύστημά τους, για να ευημερήσει ο λαός. Και αυτό είναι κριτήριο για να πατώσουν και στις εκλογές τα κόμματα των καπιταλιστών, να βγει πανίσχυρο το κόμμα της εργατικής τάξης και του λαού, το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ