11 Απρ 2012

Καλές οι προτάσεις “ενότητας της αριστεράς” από τα τηλεπαράθυρα, αλλά η ουσία φαίνεται αλλού: ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Ε.Κ. Καρδίτσας


Καλές οι προτάσεις “ενότητας της αριστεράς” από τα τηλεπαράθυρα, αλλά η ουσία φαίνεται αλλού: ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Ε.Κ. Καρδίτσας

Όλοι μας παρακολουθήσαμε αυτές τις μέρες, το σήριαλ με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία των “κομμάτων της αριστεράς” στις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες. Πολλούς από εμάς μας ξένισε η επικοινωνιακή κατάχρηση -για μια ακόμη φορά- του όρου “ενότητα της αριστεράς”, τα κροκοδίλεια δάκρυα ακόμα και δεξιών πολιτικών-δημοσιογράφων (!) για το θέμα, κλπ. Και λέμε επικοινωνιακή, γιατί βέβαια, δεν μπορεί κανείς να εκλάβει ως σοβαρή και επί της ουσίας μια πρόταση, που αντί να συζητηθεί μεταξύ των ενδιαφερομένων, να ζυμωθεί στη βάση, στο εργατικό-λαϊκό κίνημα στην πράξη,  και μετά να ανακοινωθεί, εκτοξεύεται μέσα από τηλεπαράθυρα στα πλαίσια μιας προεκλογικής περιόδου.
Η μη σοβαρότητα και το ανούσιο της γενικότερης πρότασης φάνηκε για μια ακόμη φορά στην ΠΡΑΞΗ στις πρόσφατες εκλογές του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε με κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ.
Διαβάζουμε:  “Μέσα σε όργιο νοθείας πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο, το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Την ευθύνη φέρουν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, που «κατέβηκαν» με κοινό ψηφοδέλτιο στο Συνέδριο, αποδεικνύοντας, για μια ακόμα φορά, ότι τους συνδέει ο κοινός στόχος του χτυπήματος των ταξικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος, ώστε να μην «ενοχλείται» και να μην εμποδίζεται ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός, τον οποίο, από κοινού και σε συνεργασία, υπηρετούν, βλάπτοντας τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
Για να πετύχουν αυτόν το στόχο, δε δίστασαν να προχωρήσουν σε «σκαστή» και εκτεταμένη νοθεία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι 24 από τους 81, συνολικά, αντιπροσώπους στο συνέδριο εμφανίστηκαν να προέρχονται μόνο από 2 από τα 35, συνολικά, σωματεία και συγκεκριμένα 14 από το Σύλλογο Καθαριστριών και 10 από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο, αυτό σημαίνει ότι στις αρχαιρεσίες των δυο σωματείων ψήφισαν πάνω από 1.150 εργαζόμενοι, κάτι που είναι εξωπραγματικό για μια περιοχή όπως η Καρδίτσα και δείχνει, καθαρά, το μέγεθος της νοθείας που έγινε.
Ταυτόχρονα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υποβαθμίσουν και να εκφυλίσουν τις εργασίες του Συνεδρίου. Ετσι, όταν ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση, στο χώρο είχαν προσέλθει μόνο οι 40 από τους 81 αντιπροσώπους και μέσα σε μισή ώρα στην αίθουσα έμειναν μόνο 15. Λόγω αυτής της κατάστασης εκφυλισμού κι ενώ είχε, ήδη, ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) – η παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΜΕ – έκανε δήλωση αποχώρησης από τη Γενική Συνέλευση.
Παρά το όργιο νοθείας, η ΔΑΣ ανέβασε και τις ψήφους και τα ποσοστά της και τις έδρες της σε σχέση με το προηγούμενο Συνέδριο, ενώ πτώση είχε το «δίδυμο συνεργασίας» ΠΑΣΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ