11 Απρ 2012

«Αι μωραί παρθέναι», οι απεργίες κ.α παραβολές!



«Αι μωραί παρθέναι», οι απεργίες κ.α παραβολές!




Αρθρο 1. Χθες μολις διαβαζα ενα αρθρο στο οποιο παρουσιαζοταν η αντιθεση του αρθογραφου στη προγραμματισμενη απεργια των ναυτεργατων, με τη λογικη του οτι...Μεγαλοβδομαδιατικα...«δεν ειναι καλη εποχη» για απεργιες...και αλλα τετοια...ευφυη επιχειρηματα που εχουμε συνηθισει να...επιστρατευονται απο την αστικη ταξη, καθε φορα που ενας κλαδος προαναγγελει απεργια. 

Τι ηθελαν δηλαδη οι φυλλαδες και τα sites, μηπως να γινεται κανενα...γκαλοπ και να ζητειται  η γνωμη του κοσμου σχετικα με το ποτε ειναι...βολικο να απεργησει ενας κλαδος; (!!)
Εδω για τα μνημονια και τις συμφωνιες που ολους αυτους τους μηνες υπογραφουν ερημην του λαου,κανενας δεν μας ρωτησε, για τις απεργιες κλαδων γκρινιαζουν μερικοι; Αυτο τους πειραξε δηλαδη απ ολη τη σημερινη κατασταση; 

Αλλα βεβαια ολοι αυτοι ''ενδιαφερονται'' για το πως δεν θα...παρακωλυονται οι συγκοινωνιες και για το πως δεν θα υπαρχει ''αναστατωση'', στη πολυ...τακτοποιημενη ζωη των συμπατριωτων μας, που δεν εχουν αλλα προβληματα, βεβαια, ΕΚΤΟΣ απο τις…απεργιες των εργατων το Πασχα! 

Ακους εκει να....τολμουν, οι ναυτεργατες, βρε παιδι μου, ν απεργησουν την Μ.εβδομαδα οταν ολοι ξερουν οτι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο το Πασχα περιμενει ολη η Ελλαδα να ξαμοληθει στα...νησια, να ξεσκασει λιγο απο τη ...πληξη που προσφερει το διχως αλλο...παρεξηγημενο απο πολλους ...Μαυρο Μετωπο!
Πως θα πανε τωρα δηλαδη οι....ανεργοι, οι...χαμηλοσυνταξιουχοι, οι αστεγοι, οι...συσσιτιουχοι, για...Πασχαλινες διακοπες στα νησια; !!
Χαθηκε να κρατηθειτε δλδ κι εσεις λιγο, αγαπητοι ναυτεργατες, οπως ..κρατιεται ολη εκεινη η αδιαφορη και απολιτίκ Ελλαδα που ...αποχαζεψε χρονια τωρα με τη φτηνη προπαγανδα και τα σκουπιδια της τιβη που μας ταιζαν και μας ταιζουν ΝΔ και Πασοκ και ενω σημερα πολυς κοσμος υποφερει, τραβαει παρ ολα αυτα,...κουπι στο καθεστως.....γαλερας που μας υποβιβασαν ολους οι κυβερνησεις αυτες! 

Παντως συμφωνα με την αστικη ταξη, θα πρεπει να μη ζηταει κανεις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλα να ...επαφιεται ισως στη θεληση του αφεντικου να τον πληρωσει και να τον...ασφαλισει!! 

(Ετσι δλδ οπως ακριβως ζουνε οι ....πολιτικοι αυτοι που προτεινουν τετοιες λυσεις για εμας!!)

Αλλα οχι, δε φταιει κανεις αλλος, παρα μονο οι..συνδικαλιστές που δεν θελουν να μας αφησουν να κανουμε ....διακοπες στα ....νησια!! 
Οι ...συνδικαλιστες φταινε μαλλον και για το οτι  μας απελυσαν απ τη δουλεια μας, ή για το οτι αν εχουμε δουλεια, μας πληρωνουν στη...χαση και στη φεξη, αυτοι φταινε παλι που δεν εχουμε ασφαλιση, νοσοκομεια, σχολεια, υπηρεσιες, δουλειες,  χωρα, εκλογες και ελευθερια, επειδη οι ...συνδικαλιστες ειναι οι μονοι, που κατα τον αρθογραφο...«δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στον τόπο μας, αλλα έχουν αναλάβει διατεταγμένη κομματική υπηρεσία»!!

Και μεσα σ αυτο ....εξωπραγματικο κλιμα, ο ιδιος αρθογραφος,αγανακτωντας για την απεργια …αναφωνει: 
«Άλλη εξήγηση γι αυτόν τον Μεγαλοβδομαδιάτικο παραλογισμό προσωπικά δεν βρίσκω. Ο Θεός, μια που περνάμε αυτές τις μέρες των Παθών, ας λυπηθεί την Ελλάδα Γιατί εμείς οι Ελληνες, της δίνουμε και καταλαβαίνει... »

Παμε πιο κατω, ομως, γιατι εχουμε και συνεχεια.....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αρθρο 2. Δε προλαβα, καλα καλα να συνελθω απο το χθεσινο....βαθος σκεψεων, σημερα βλεπω ενα αλλο  αρθρο του ιδιου αρθογραφου, να ισχυριζεται οτι οι «Σόιμπλε και Λαγκάρντ, ειτε ειναι ανόητοι, αφελείς ή ...οπαδοί της Παπαρήγα»

Πως φτανει κανεις σ ενα τετοιο ....συμπερασμα, ενας....θεος ξερει, αλλα ας παρουμε τα πραγματα με τη σειρα γιατι...αστικη ταξη ειναι αυτη, κι ας φτανει σε ..τραγελαφικα  συμπερασματα!!
Απο το αρθρο μαθαινουμε οτι η επικεφαλής του ΔΝΤ,Christine Lagarde, (Λαγκάρντ), μίλησε στην εκπομπή "60minutes" του CBS και κάλεσε τους Έλληνες να μην ψηφίσουν μικρότερα κόμματα,ενω διαβαζουμε οτι ο υπ.Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble (Σόιμπλε) στην ίδια εκπομπή, χαρακτήρισε τις εκλογές στην Ελλάδα «εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί».

Ετσι ο αρθογραφος τελικα αναρρωτιεται:


αν πραγματι «αυτά τα τόσο σημαντικά πρόσωπα της παγκόσμιας οικονομικής ζωής είναι αφελή, ανόητα η απλώς...οπαδοί της Αλέκας και του Τσίπρα. Γιατί μόνο κάποιος αφελής ή ανόητος θα έκανε μια τόσο ωμή παρέμβαση σε ένα ζήτημα κυριαρχίας ενός λαού και θα περίμενε ότι ο λαός αυτός θα έσπευδε να υπακούσει στις επιθυμίες του».
Αν επρεπε, λεει ο αρθογραφος, καποιοι να εξοργισθουν και να αντιδρασουν θα επρεπε να ειναι οι πολιτικοι των μεγαλύτερων κομμάτων από τέτοιες «κυνικές δημόσιες τοποθετήσεις. Όχι μόνο γιατί είναι απαράδεκτες για ένα κυρίαρχο κράτος αλλά και επειδή διώχνουν τους ψηφοφόρους μακριά τους και τους σπρώχνουν εκεί που η Λαγκαρντ κι ο Σοιμπλε υποτίθεται ότι δεν θέλουν να πάνε» (Στη ...Παπαρηγα και τον Τσιπρα δλδ!!)
Πραγματικα μενω εκπληκτη με κατι τετοιες ...σκεψεις και η μονη...δικαιολογια ειναι οτι σημερα εκει στο Νοτο ειναι Μ. Τρίτη οποτε κυκλοφορει πολυ η ...παραβολη «των μωρών παρθένων» (και οχι μονο!) 

Πως αλλιως να το εξηγησει κανεις; !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ