11 Μαΐ 2012

Οι «λαγοί με πετραχήλια»


ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ζητάει από την ΕΕ επανεξέταση του μνημονίου!
Αλλα λέει στο λαό και άλλα στους αξιωματούχους της ΕΕ, με τους οποίους επιδιώκει να γίνει συνομιλητής
Οι «λαγοί με πετραχήλια» που μέχρι χτες έταζε στο λαό ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκαν φούμαρα στην επιστολή του Αλ. Τσίπρα προς τους προέδρους της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως και στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Γιουρογκρούπ.
Επί της ουσίας, τους διαμηνύει ότι η ΕΕ και η αντιλαϊκή της στρατηγική, όπως εκφράζεται και με τα μνημόνια, δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο απ' το ενδεχόμενο να αναλάβει το κόμμα του τη διακυβέρνηση της χώρας και πως το μόνο που ζητάει είναι η επαναδιαπραγμάτευσή τους! Ο,τι δηλαδή λένε με ένα στόμα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ.
Από την επιστολή απουσιάζει κάθε αναφορά σε «καταγγελία του μνημονίου», σε κατάργηση των προβλεπόμενων μέτρων, σε αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και στις άλλες υποσχέσεις που πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό. Δηλαδή, άλλα λέει μέσα και άλλα έξω, δείχνοντας ότι οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο για να κλέψει ψήφους κοροϊδεύοντας το λαό και την ίδια ώρα καταθέτει διαπιστευτήρια καλού διαχειριστή στην ΕΕ.
Τους γράφει ότι η ψήφος του λαού απονομιμοποιεί πολιτικά το μνημόνιο, για το οποίο εκτιμά ότι είχε «ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του», αφού«απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων», στο να αντιμετωπίσει «τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας»! Προσπαθεί μάλιστα ενώπιόν τους να εμφανιστεί ως δύναμη που εγγυάται την αποκατάσταση των «στρεβλώσεων» της οικονομίας, γράφοντας ότι αν και «ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας» εντούτοις οι κυβερνήσεις «αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».
Τους λέει ακόμα ότι «το PSI έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας» και τους καθησυχάζει ότι για το ΣΥΡΙΖΑ στόχος και μάλιστα επιτακτικά άμεσος είναι η «αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας», εφιστώντας τους την προσοχή ότι πρέπει «επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα». Μάλιστα, επικρίνει το πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης, αλλά πρωτίστως απ' τη σκοπιά της επίδρασής του στην οικονομία αφού, όπως λέει, «την οδηγεί στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης».
Επιχειρεί, τέλος, να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα της ΕΕ και επί της ουσίας ζητάει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αναφέροντας επί λέξει: «Οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη (...) Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση».
Συνεπώς, δικαιολογημένα ο Δ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε την επιστολή «επηρεασμένη από το πνεύμα της θεσμικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, δεσμεύτηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC ότι θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», χαρακτηρίζοντας μάλιστα «καταστροφή» ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ