22 Ιουν 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-Πλούσιες εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ σε Μον Ρεπό, Πλατεία για την ημέρα κατά των ναρκωτικών


Πλούσιες εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ σε Μον Ρεπό, Πλατεία για την ημέρα κατά των ναρκωτικώνPDFΕκτύπωση
1PAGE 1PAGE
Κείμενο: CorfuPress.com on Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 13:03   
ESYN-PODOSFAIRO
Από 25 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 7ο Πολιτιστικό και Αθλητικό Φεστιβάλ που διοργανώνει το ΕΣΥΝ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Με σύνθημα «αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης» και με αίτημα για δημιουργία «στεγνού» θεραπευτικού προγράμματος στην Κέρκυρα, το τοπικό παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στην Πάνω Πλατεία και το θέατρο του Μον Ρεπό, με θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και αθλητικούς αγώνες.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:
-    Δευτέρα 25/6: Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Η θεατρική ομάδα του 1ου Λυκείου παρουσιάζει στις 21:00 στο Μον Ρεπό το έργο «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε»
-    Τρίτη 26/6: Συναυλία ροκ μουσικής με το συγκρότημα Grashoppers Rock Band στις 21:00 στο Μον Ρεπό
-    Τετάρτη 27/6: Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Η θεατρική ομάδα των δημοτικών σχολείων της παλαιάς πόλης παρουσιάζει στις 21:00 στο Μον Ρεπό το έργο «Καφενείον η ωραία Κέρκυρα», με τη συμμετοχή της μαντολινάτας Menestrelli.
-    Πέμπτη 28/6: Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Επίσης στο Μον Ρεπό στις 21:00 , η θεατρική ομάδα του 7ου Γυμνασίου παρουσιάζει το έργο της Ε. Φσκίνου, «Τενεκεδούπολη»
-    Την Παρασκευή 29/6, στην Πάνω Πλατεία, συζήτηση με ομιλητή τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, Κώστα Αρβανίτη και με θέμα «κρίση και ναρκωτικά».
-    Το Σάββατο 30.6: Ποδοσφαιρικό τουρνουά προπαιδικών ομάδων στην Κάτω Πλατεία, στις 16:00
-    Την Κυριακή 1/7 στο Μον Ρεπό, το έργο «τα μαγικά μαξιλάρια» στο πλαίσιο του φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου από την ομάδα του 4ου Γυμνασίου.

Η διακήρυξη του ΕΣΥΝ για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών βρίσκει τη χώρα μας σε δραματική κατάσταση.
Τα προβλήματα γιγαντώνονται και απειλούν τη ζωή μας. Αυξάνεται δραματικά η ανεργία, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν ισοπεδωθεί. Διευρύνεται η φτώχεια, η εξαθλίωση και η ανασφάλεια..
Στο στόχαστρο η ζωή και το μέλλον των νέων που στερούνται τα στοιχειώδη δικαιώματα στη μόρφωση, την εργασία, την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις διακοπές. Με 50% ανεργία, εξευτελιστικό κατώτερο μισθό και ανασφάλιστη εργασία, η νεολαία αδυνατεί να  ζήσει  αξιοπρεπώς.
Έρχεται θύελλα και στο ζήτημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Οι ετήσιες Εκθέσεις του ΕΚΤΕΠΝ και του ΟΗΕ, για το 2011 επισημαίνουν ότι στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, η χρήση ουσιών και η εξάρτηση από αυτές θα οξυνθεί.
Σε  πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες βρίσκεται η πολιτική που ασκείται διαχρονικά ή σχεδιάζεται:
    Πέρσι έγιναν προγράμματα πρόληψης μόνο στο 1,5% των μαθητών της χώρας μας.
    Τα 72 Κέντρα Πρόληψης υποχρηματοδοτούνται και λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο.
    Νομιμοποιήθηκαν οι ιδιωτικές μονάδες «απεξάρτησης»  με δυνατότητα κρατικής επιχορήγησης.
    Τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και των ψυχιατρικών νοσοκομείων υποχρηματοδοτούνται κατά 50%, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία τους και την αδυναμία ανάπτυξης των νέων δομών που έχει ανάγκη η χώρα.
    Η πολιτική κοινωνικής επανένταξης για τους απεξαρτημένους  είναι ανύπαρκτη.
    Πριμοδοτείται  η χορήγηση υποκατάστατων ηρωίνης, όταν σήμερα στη χώρα μας πάνω από το 70% των εξαρτημένων κάνει παράλληλη χρήση πάνω από 3 ουσιών.
    Ξεκινά και στη χώρα μας ο «θεσμός» των «χώρων ελεύθερης χρήσης» Πλέον στη χώρα μας εκτός από την «κρατική πρέζα» (προγράμματα υποκατάστασης) θα έχουμε και «κρατικές πιάτσες».
Το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» με πρόσχημα την ελευθερία της ατομικής επιλογής, νομιμοποιεί τη χρήση – καλλιέργεια – διακίνηση ουσιών, εμπορευματοποιεί την πρόληψη – απεξάρτηση – επανένταξη, ενισχύει την συντήρηση του φαινομένου μέσα από την προώθηση των υποκατάστατων σε νοσοκομεία, στρατόπεδα και φυλακές.
Εμπνευστές του ήταν η συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι έσπευσαν να στηρίξουν το 8ο «Αντιαπαγορευτικό Κανναβικό Φεστιβάλ».
Η αντίδραση του οργανωμένου ταξικού κινήματος πάγωσαν το νομοσχέδιο. Το ΕΣΥΝ ενημέρωσε, επιστημονικά τεκμηρίωσε, διαμόρφωσε κοινά αιτήματα και στόχους πάλης, με το ταξικό κίνημα σε δεκάδες εκδηλώσεις, προετοιμάζοντας τα επόμενα βήματα μας 
Η πραγματική ελπίδα και διέξοδος είναι ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης και πάλης.
Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών - Είναι αγώνας για τη ζωή.
Το ΕΣΥΝ , αισιόδοξα – μαχητικά απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα με στόχους:
- Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που αναγκάζουν το λαό να θυσιάσει τη ζωή και το                      μέλλον του για να βγει η πλουτοκρατία από την κρίση.
- Να μην περάσει η μοιρολατρική στάση ζωής, η φυγή σε ψεύτικους παράδεισους.
- Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Καμία αποδοχή του διαχωρισμού τους σε «σκληρά» και μαλακά».
- Όχι στη νομιμοποίηση της χρήσης. Νομοθετικό πλαίσιο με εξοντωτικές ποινές για τους εμπόρους.
- Κανένας χρήστης στη φυλακή. Να οδηγούνται με κάθε τρόπο σε θεραπεία απεξάρτησης.
  Ειδικά εκπαιδευμένο σώμα δικαστών για τα ναρκωτικά.
- Να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια διακίνησης «υποκατάστατων» μέσα από το σύστημα υγείας. Τα Προγράμματα υποκατάστασης πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών, να απευθύνονται μόνο σε ειδικές ομάδες χρηστών και να οδηγούν στη θεραπεία και όχι απλά στη συντήρηση.
- Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης. Ανάπτυξη δομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλης της χώρας, σύμφωνα και με τις διεκδικήσεις των τοπικών κοινωνιών.
- Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους παραπάνω τομείς.
- Στήριξη των υπαρχουσών δομών πρόληψης – απεξάρτησης- κοινωνικής επανένταξης.
- Δημιουργία «στεγνής» θεραπευτικής κοινότητας στο νησί μας. 
. «για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ