27 Ιουλ 2012

2.400.000 παιδιά θύματα της κρίσης στις ΗΠΑ.


2.400.000 παιδιά θύματα της κρίσης στις ΗΠΑ. 

Τα παιδιά που ζουν στη φτώχεια, λόγω της ύφεσης, των κατασχέσεων κατοικιών και της ανεργίας στη χώρα, έχουν αυξηθεί 






 Περισσότερες οικογένειες και παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας ή της οικονομικής αστάθειας, μετά την ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα δεδομένα του Annie Casey Foundation, ενός ιδρύματος που διεξάγει σχετικές μελέτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το ίδρυμα αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών, σχεδόν σε κάθε αμερικανική πολιτεία, που είναι μέλη φτωχότερων οικογενειών σε σύγκριση με το 2005, αν και οι πολιτειακές υποδομές παιδείας και υγείας στις πολιτείες όπου οι οικογένειες αυτές είναι εγκατεστημένες παρουσίασαν βελτίωση.
 Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το ειδικευμένο στα θέματα νεολαίας ίδρυμα καταδεικνύουν ότι μετά το 2005 και έως το 2010 στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της ύφεσης, των κατασχέσεων κατοικιών και της ανεργίας, ζουν στη φτώχεια 2,4 περισσότερα εκατομμύρια παιδιά: έφθασαν στα τέλη του 2010 να είναι 15,7 εκατομμύρια παιδιά (έναντι 13,3 εκατομμυρίων στο τέλος του '05). 
«Διαφοροποιήθηκε με δεινό τρόπο την τελευταία 10ετία το βιοτικό επίπεδο της νεολαίας μας, ιδίως των μειονοτικών (πληθυσμιακών) ομάδων, Ισπανόφωνοι, Ινδιάνοι κ.λπ.», σχολίασε η Λόρα Σπίαρ, στέλεχος του ινστιτούτου.
Τα παιδιά μειονοτήτων σε ποσοστό 80% έχουν πρόβλημα στην ανάγνωση ακόμα και στα τέλη της πρώτης σχολικής βαθμίδας την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό για τα λευκά παιδιά είναι μόνον 58%, εξηγεί βάσει των στοιχείων της η Σπίαρ.




Πηγή
 Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από  yiok-yio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ