27 Ιουλ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ- Απεργία ιατρών ΕΣΥ Δευτέρα και Τρίτη, τέλος στα εξωτερικά από Τετάρτη!


Η ΕΕ σε δολοφωνει καθε μερα
Ξυπναααααααα


Απεργία ιατρών ΕΣΥ Δευτέρα και Τρίτη, τέλος στα εξωτερικά από Τετάρτη!







Σε επ΄ αόριστο αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης προχωρούν από την επόμενη Τετάρτη οι ιατροί του νοσοκομείου. Παράλληλα, η διοίκηση της ΕΓΕΣΥΚ προτείνει στην αυριανή γενική συνέλευση των ιατρών να πραγματοποιηθεί 48ωρη προειδοποιητική απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη. Σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΕΓΕΣΥΚ Νώντα Φαρμάκη, οι γιατροί ζητούν άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων από τις εφημερίες, κάτι το οποίο έχει δεσμευτεί η διοίκηση του ιδρύματος πως θα γίνει έως και τις 30 Ιουλίου, την έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να λειτουργούν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών με τρόπο νόμιμο και ασφαλή, καθώς και την προώθηση των αιτημάτων των Κέντρων Υγείας του νομού. Αύριο συνεδριάζει το Σύνολο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο προκειμένου να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στον χώρο της υγείας.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα σήμερα η επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι ειδικευόμενοι ιατροί στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ειδικευόμενων ιατρών του νοσοκομείου Λευτέρης Μαρκάτης, κύριο αίτημά τους είναι να πληρώνονται στην ώρα τους για την εργασία που παρέχουν, καθώς επίσης και να καταβληθούν στο ακέραιο οι εφημερίες του 2011 αλλά και των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου του τρέχοντος έτους. 


Στο Νοσοκομείο με Γρηγορόπουλο ο Σαμοΐλης


Χθες το πρωί, το διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Γρηγορόπουλο επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης. Στη συνάντηση την παρουσία του έδωσαν μέλη του Δ.Σ. και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, των ιατρών και των ειδικευομένων. Ο κ. Σαμοΐλης ζήτησε να πληροφορηθεί την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το προσωπικό.
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμοΐλης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο επισημαίνοντας πως ο προϋπολογισμός του ιδρύματος σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι μειωμένος κατά 31%.
Έκανε λόγο για επιχειρούμενη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ενέπλεξε σε αυτήν την προσπάθεια, ιδιωτικά συμφέροντα. Δεσμεύτηκε να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση χωρίς όμως, όπως υπογράμμισε, να περιμένει πολλά από αυτήν του την κίνηση.
     



Προσθήκη νέου σχολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ