20 Ιουλ 2012

Επέμβαση ΜΑΤ για το σπάσιμο της απεργίας στη Χαλυβουργία – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 5:30 στη Γέφυρα Ασπροπύργου – Ανακοίνωση ΚΚΕ


Επέμβαση ΜΑΤ για το σπάσιμο της απεργίας στη Χαλυβουργία – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 5:30 στη Γέφυρα Ασπροπύργου – Ανακοίνωση ΚΚΕ





Σήμερα το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με εισαγγελείς έκαναν “ντου” στη Χαλυβουργία, συλλαμβάνοντας τους εργάτες απεργούς που βρίσκονταν στη πύλη και βάζοντας μέσα μια χούφτα απεργοσπάστες. Όπως κατήγγειλε ένας από τους συλληφθέντες απεργούς, στη ΓΑΔΑ εκβιάστηκε να υπογράψει πως συμφωνεί με τη λύση της απεργίας προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος! Άμεση η κινητοποίηση των εργαζομένωνκαι των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ. Όσοι μπορούν να σπεύσουν ΑΜΕΣΑ εκεί! Στις 5:30 το απόγευμα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στη Γέφυρα Ασπροπύργου. Ο αγώνας των Χαλυβουργών είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας!


“Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η επέμβαση των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία Ελλάδος. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ είναι η βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία Ελλάδος και καταγγέλλει πως έγινε χρήση χημικών, υπήρξαν ξυλοδαρμοί και συλλήψεις απεργών, «προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση».


«Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.


Οπως ανεφέρει, «το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».
 Τέλος, το Κομμουνιστικό Κόμμα απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ