3 Ιουλ 2012

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ Νέο κρούσμα αυθαιρεσίας σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ


ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Νέο κρούσμα αυθαιρεσίας σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ





Κλιμάκιο της ΟΠΚΕ τους ζήτησε να ελέγξει το κομματικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν

Νέο προκλητικό κρούσμα αυθαιρεσίας σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου, στο ύψος της Αμφιλοχίας, λίγο μετά τις 7 το πρωί, σε έλεγχο της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ). Το κλιμάκιο των αστυνομικών ζήτησε αρχικά τις αστυνομικές ταυτότητες των τριών στελεχών που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και το δίπλωμα του οδηγού. Αφού ολοκλήρωσαν τον έλεγχο των εγγράφων, ζήτησαν να ανοίξει το όχημα για να γίνει έλεγχος, παρά το γεγονός ότι από τα στελέχη του ΚΚΕ όχι μόνο τους ειπώθηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει στο Κόμμα, αλλά επιβεβαιώθηκε και απο την άδεια κυκλοφορίας την οποία έλεγξαν.


Στο επίμονο αίτημα των αστυνομικών, τα στελέχη του ΚΚΕ αρνήθηκαν να επιτρέψουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αν δεν υπήρχε πρώτα εισαγγελική εντολή. Ο ζήλος των αστυνομικών έφτασε σε τέτοιο σημείο, που επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα του οδηγού, περνώντας το χέρι από το ανοιχτό παράθυρο για να τον κατεβάσουν, χωρίς να το καταφέρουν. Τα στελέχη του ΚΚΕ, που παρέμειναν μέσα στο αυτοκίνητο, οδηγήθηκαν τελικά οδικώς στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.


Εκεί, μετά από δυο ώρες περίπου, αναφέρθηκε ότι υπάρχει προφορική εισαγγελική εντολή για έλεγχο του κομματικού αυτοκινήτου. Τα στελέχη του ΚΚΕ απαίτησαν να δοθεί εγγράφως η σχετική απόφαση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών και του επικεφαλής, οι οποίοι, όχι μόνο έκρυβαν επίμονα τα στοιχεία τους, αλλά προσπάθησαν να αποδώσουν και κατηγορίες για απείθεια. Αντιπροσωπεία της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ έφτασε στο σημείο, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής. Λίγο αργότερα, παρουσία εισαγγελέα, το αυτοκίνητο ελέγχθηκε και έληξε το συμβάν.


Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολλά κρούσματα αυθαιρεσίας που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα και την προκλητικότητα σε περιστατικά που εμπλέκονται στελέχη του Κόμματος, θέτει την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας μπροστά στις ευθύνες τους. Αλήθεια ως πού θα φτάσει αυτή η αυθαιρεσία; Και γιατί αυτή η επιμονή με το ΚΚΕ; Πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν ή τέτοιες ενέργειες εντάσσονται σε επιδίωξη δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας ενάντια σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα και την ικανοποίηση των αναγκών των εργατικών των λαϊκών οικογενειών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ