3 Ιουλ 2012

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ


ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Περιοδεία στα μικρομάγαζα Ελλήνων και μεταναστών






Κλιμάκιο με επικεφαλής τη βουλευτή Δ. Μανωλάκου συζήτησε για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και το ρόλο της φασιστικής οργάνωσης στην τρομοκράτηση και τον αποπροσανατολισμό του λαού




Από την περιοδεία στα μικρομάγαζα της Νίκαιας
Στο πλευρό των μεταναστών που διατηρούν καταστήματα στους δρόμους γύρω από την πλατεία του Αγίου Νικολάου της Νίκαιας, αλλά και όλων των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής, που βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.




Αφορμή για την περιοδεία έδωσε το πρόσφατο περιστατικό στην περιοχή, όπου ομάδες φασιστοειδών της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν σε μετανάστες που διατηρούν καταστήματα στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στο Ρέντη και απαιτούσαν με διορία 15 ημερών να τα κλείσουν και να φύγουν. Παράλληλα χτυπούσαν πόρτες, ζητώντας ονόματα ιδιοκτητών που νοικιάζουν σπίτια και μαγαζιά σε μετανάστες! Ολα αυτά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάτω από το βλέμμα δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. που τους «επιτηρούσαν» διακριτικά.


Η Διαμάντω Μανωλάκου επισκέφτηκε πολλά από τα μαγαζιά μεταναστών και αφού τους εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, τους κάλεσε να μην φοβούνται και να συνεχίσουν να ζουν και να εργάζονται όπως πριν. Μιλώντας με Ελληνες καταστηματάρχες, τους εξήγησε πως αιτία της μείωσης του τζίρου τους δεν είναι οι μετανάστες, αλλά η φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της, που ευνοεί τα ντόπια και ξένα μεγαθήρια, αφήνοντας τους μικρούς να σβήνουν στην ψάθα.


Χαρακτηριστική ήταν η αγανάκτηση πολλών καταστηματαρχών από τη δράση των φασιστοειδών στην περιοχή καθώς, όπως έλεγαν, ο φόβος που καλλιεργούν αποτρέπει τον κόσμο να κυκλοφορεί στους δρόμους και να ψωνίζει από τα μαγαζιά. Παράλληλα, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους που «το ΚΚΕ είναι στους δρόμους και αγωνίζεται για όλα».


Στην εξόρμηση μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση - καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς - Κορυδαλλού - Ρέντη του ΚΚΕ η οποία καταγγέλλει τις επιθέσεις των Χρυσαυγιτών και επισημαίνει: «Ο κοκκινιώτικος λαός, οι εργαζόμενοι του Ρέντη έχουν ζήσει στο πετσί τους την προσφυγιά και την ξαναζούν και σήμερα. Είναι χαραγμένη στην μνήμη τους η δράση των ταγματασφαλιτών με τους εκατοντάδες δολοφονημένους Κοκκινιώτες στο μπλόκο της Κοκκινιάς.


Αυτές οι ομάδες είναι ιδεολογικοί απόγονοι αυτών που γκετοποίησαν την Κοκκινιά μετά την μικρασιατική καταστροφή, απειλούσαν και επιτίθονταν στους πρόσφυγες και τους αποκαλούσαν Τουρκόσπορους. Γι' αυτό ο λαός μας πρέπει να τους απομονώσει και να μην επιτρέψει να εκμεταλλεύονται τη δίκαιη αγανάκτησή του για τις συνθήκες διαβίωσής του που συνεχώς χειροτερεύουν. Για τη θύελλα των αντεργατικών μέτρων που τσακίζουν τη ζωή του.


Οι "Χρυσαυγίτες" που σήμερα κυνηγούν τους μετανάστες, είναι οι ίδιοι που παίζουν το ρόλο του μαντρόσκυλου της εργοδοσίας ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Κάνουν τους παλικαράδες στους αδύναμους και σκύβουν ευλαβικά το κεφάλι στα καλέσματα της πλουτοκρατίας. Βγάζουν λάδι την πολιτική του κεφαλαίου, που είναι η αιτία της μαζικής μετανάστευσης και κερδίζει δισεκατομμύρια από την εκμετάλλευσή τους.


Καμία ανοχή στα τρομοκρατικά χτυπήματα μίσους και ξενοφοβίας. Να τοποθετήσουμε τη "Χρυσή Αυγή" εκεί που της αξίζει, στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής».


Τέλος, η ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους και κάθε λαϊκή οικογένεια, μέσα από το οργανωμένο κίνημα στους τόπους δουλειάς, τα σωματεία και το ΠΑΜΕ, στις γειτονιές με τις Λαϊκές Επιτροπές, να βάλει εμπόδια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η ελπίδα της οργανωμένης απάντησης, της αλληλεγγύης, της αντεπίθεσης.
    




 Σελίδα 10 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ