14 Ιουλ 2012

Με την ΕΕ και αναδιαπραγμάτευση υπέρ του λαού δε γίνεται


Με την ΕΕ και αναδιαπραγμάτευση υπέρ του λαού δε γίνεται


-- Ακούμε συνέχεια να γίνεται λόγος τις τελευταίες μέρες για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, είτε από την κυβέρνηση, είτε από το ΣΥΡΙΖΑ, και παρόλα αυτά βλέπουμε ότι σε όλη την Ευρώπη, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία πρόσφατα, στη Μ. Βρετανία πριν από λίγο καιρό, υπάρχουν και παίρνονται από τις κυβερνήσεις νέα μέτρα λιτότητας για τους λαούς. Είναι ρεαλιστικός ο στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης κατά τη γνώμη σας;
-- Από την πλευρά των κυβερνήσεων και των κομμάτων που λένε πάση θυσία στην ΕΕ, αυτών ο στόχος δεν είναι ρεαλιστικός. Διότι τι λέει η ΕΕ και όχι μόνο η Μέρκελ - εντάξει η Μέρκελ είναι το σκυλί που γαβγίζει μπροστά, αλλά μία χώρα δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει μέσα στην ΕΕ, όσο κι αν αυτή είναι σήμερα πρώτη σε δύναμη και είναι πρώτη σε δύναμη.
Αυτοί λένε ότι αν θέλετε να επιμηκύνετε, δηλαδή να «μαλακώσετε» τα μέτρα, κι αντί να παρθούν σε ένα χρόνο να παρθούν σε δύο - δεν λένε να πάρουμε πίσω μέτρα - πρέπει να εφαρμόζετε αυτά που υπάρχουν. Αρα μιλάνε για τα νέα μέτρα που θα παρθούν, να παρθούν σε όριο δύο χρόνων. Εγώ σας λέω ακόμα και σε τέσσερα χρόνια να παρθούν τα νέα μέτρα, θα έχουν περάσει ήδη όλα αυτά. Θα έχουμε εξοντωθεί.
Πάρτε για παράδειγμα την εφορία. Λέει να πληρωθεί ο φόρος σε δέκα δόσεις για οικογένεια με 50.000 ευρώ το χρόνο. Για μια οικογένεια με 50.000 ευρώ το χρόνο όταν πληρώνεις 11 φόρους, θα πληρώσεις και προκαταβολή του επόμενου φόρου, όταν θα πληρώσουμε 1,40 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης - φυσικά αν κάτσουμε στο κρύο θα βρεθούν, αν σταματήσουμε και να αγοράζουμε για να τρώμε θα βρεθούν χρήματα για να την πληρώσεις της εφορία, άμα έχεις 50.000 ευρώ το χρόνο, αλλά έτσι; Γιατί υπάρχουν κι άλλοι που δε θα την πληρώσουν την εφορία γιατί δεν έχουν.
Εδώ μου έλεγαν χτες στη Θεσσαλονίκη ότι υπάρχουν περιοχές φτωχές που κόπηκε η παροχή νερού μέσα στον καύσωνα, γιατί χρωστάνε νερό και κόβουν το νερό για 200 - 300 ευρώ χρέος. Δεν υπάρχουν μπαταχξήδες που δε θα πληρώσουν νερό μέσα στο καλοκαίρι. Πόσοι να είναι αυτοί; Μπορείς να μην πληρώσεις νερό μέσα στο καλοκαίρι; Αντε, χωρίς ρεύμα μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να ζεις - δεν λέω να ζούμε χωρίς ρεύμα - αλλά χωρίς νερό; Δηλαδή υπάρχουν πράγματα και είναι τόσο πολλά τα φαινόμενα που δεν προλαβαίνεις ούτε να τα συγκεντρώσεις.
Κι αν σας λέω γίνει ένα «μαλάκωμα» μέτρων ύστερα από τρία - τέσσερα χρόνια θα είμαστε στον πάτο, ούτε θα το καταλάβει κανείς το «μαλάκωμα», εάν γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ