10 Αυγ 2012

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ
ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ ΚΑΙ Η «ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ»: «Η κινέζικη βιομηχανία χάλυβα κατέγραψε βουτιά των κερδών της κατά 96% για το πρώτο μισό του 2012, μετατρέποντας τον κλάδο σε αυτό που μια οικονομική εφημερίδα αποκάλεσε "ζώνη της καταστροφής". Ο Τζου Ζιμίν πρόεδρος του Κινεζικού Συνδέσμου Σιδήρου και Χάλυβα δήλωσε ότι η εξασθένιση της ζήτησης για χάλυβα προήλθε από "μια μεγάλη πτώση στις επενδύσεις στα ακίνητα και επίσης στους σιδηροδρόμους, στα αυτοκίνητα και στα πλοία στο πρώτο μισό του 2012 (...) η βουτιά του δευτερογενούς τομέα της οικονομίας είναι χειρότερη στην Ευρώπη"» (στην ΕΛΛΑΔΑ).
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ: «Σύμφωνα με έρευνα της International Business Report της Grant Thornton οι χώρες της κρίσης (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) τείνουν να υποβάλλονται σε μια διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης (...) μηδενικό είναι το ποσοστό των ελληνικών επιχειρήσεων που σχεδιάζει να προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών (...) αντιθέτως το 15% των επιχειρήσεων θα μειώσουν τους μισθούς και το 49% σκοπεύουν να μην προσφέρουν καμία αύξηση» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΑΘΙ ΠΙΑ: «Οι πολίτες (όσοι ακόμη έχουν δουλειά) ετοιμάζονται να υποστούν μια ακόμη αφαίμαξη, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται (...) τα βασικά είδη την ώρα που υπάρχει απώλεια εισοδημάτων 40% συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα (...) τα ράφια έχουν πάρει φωτιά. Φρούτα, λαχανικά, ψάρια, αβγά, δημητριακά, κρέατα και καύσιμα έχουν εκτοξευθεί στα ουράνια κάνοντας δύσκολη την καθημερινότητα του κόσμου. Αν δεν υπάρξουν επειγόντως μέτρα σε λίγο το άδειο αλλά πανάκριβο καλάθι της νοικοκυράς θα αδειάσει εντελώς» (στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ).
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ: «Ολοι μας ξέρουμε πως είναι πολύς ο πόνος και η δυστυχία γύρω μας. Η οικονομική κρίση έχει φέρει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας στα όριά του. Ακούω όμως διάφορους να προφητεύουν με καταστροφικό ναρκισσισμό πως "δεν θα μείνει τίποτα όρθιο τον Σεπτέμβριο, θα καεί η Αθήνα, θα δείτε τι θα γίνει" (...) εκεί έχουμε φτάσει; τόσο πολύ δεν αγαπάμε πια αυτόν τον τόπο που δεν μας νοιάζει αν καεί;» (ο Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
ΤΑ ΣΥΝΩΝΥΜΑ: «Πόσο πλούσια είναι η ελληνική γλώσσα: για να καταλάβετε, η "εφεδρεία" είναι μόνον ένα από τα συνώνυμα της "απόλυσης"» (στα ΝΕΑ).
ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙ: «Αυστηρή εντολή (...) έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης (...) ο Γ. Βρούτσης (...) έδωσε κατεπείγουσα εντολή (...) παράλληλα με τον Γ. Βρούτση (...) η διαδικασία η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Γ. Βρούτση (...) με αφορμή την εντολή Βρούτση (...)» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ