25 Αυγ 2012

SUPER LEAGUE Τα φτιασιδώματα δεν κρύβουν την αλήθεια


SUPER LEAGUE
Τα φτιασιδώματα δεν κρύβουν την αλήθεια
ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης ανοίγουν την αυλαία του πρωταθλήματος
Eurokinissi
Η απροκάλυπτη και αγωνιώδης προσπάθεια πολιτικών και αθλητικών «ταγών» - καταστρατηγώντας (αλλεπάλληλα) κάθε έννοια ισονομίας, «κουρελιάζοντας» κάθε νόμο και διάταξη που οι ίδιοι θέσπισαν - να προσδώσουν νομιμοφάνεια και κύρος στο υπό κατάρρευση εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Αναδεικνύει τα σύμφυτα με το σύστημα προβλήματα, «φωτίζει» τα αδιέξοδα και επιβεβαιώνει το μοναδικό τους κίνητρο/στόχο. Να συνεχίσει το (κατ' αυτούς) «προϊόν» να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του.
Ετσι στις τόσες... βαφτίσεις του κρέατος σε ψάρι ήρθε χτες να προστεθεί άλλη μια. Η κυβέρνηση - διά του υπουργού Παιδείας - Θρησκευμάτων - Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Αρβανιτόπουλου - κατέθεσε τροπολογία «σωσίβιο» (αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη) σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Με την οποία παρατείνεται κατά 1 μήνα η προθεσμία προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας των Αθλητικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΑΑΕ) και των Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Επικαλείται «αδήριτη ανάγκη ομαλής έναρξης και εύρυθμης λειτουργίας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων» στα οποία τζιράρονται τεράστια συμφέροντα. Και κρίνει «απαραίτητο να διευκολυνθούν οι ομάδες (σσ επιχειρήσεις) που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα». Ετσι για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση αναλαμβάνει να «κρύψει κάτω από τα χαλί» τα προβλήματα, ώστε να εξυπηρετήσει τους κατ' εξακολούθηση παρανομούντες επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις τους.
Μάλιστα η ισχύς της διάταξης (αφού ψηφιστεί) ορίζεται από τις 23 Αυγούστου. Οχι συμπτωματικά. Ακυρώνει στην πράξη την ίδια την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η οποία συνεδρίαζε χτες για την παροχή ή μη πιστοποιητικού σε 8 ΠΑΕ. Δεν το παραχώρησε μόνο στον ΟΦΗ, ο οποίος δεν παρουσίασε φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή. Πλέον το σχετικό πόρισμα θα σταλεί στα δικαιοδοτικά όργανα, υποτίθεται για την επιβολή των προβλεπομένων (από αφαίρεση 10 βαθμών ως υποβιβασμό) κυρώσεων. Η ΑΕΚ το εξασφάλισε τελευταία στιγμή. Οι εκπρόσωποί της παρουσίασαν βεβαίωση από την εφορία ότι έχουν καταθέσει το απαιτούμενο ποσό, αλλά δεν πήραν ενημερότητα γιατί είχε κλείσει το σύστημα. Θα της δοθεί τη Δευτέρα...
Οπως και να 'χει, όμως, πλέον η έλλειψη των προβλεπομένων δικαιολογητικών - βάσει της υπό ψήφιση διάταξης και του χρόνου ισχύος της - δεν επιφέρει ουσιαστικά καμιά συνέπεια... Η πρεμιέρα και η δεύτερη αγωνιστική του επαγγελματικού πρωταθλήματος στη Super League (σε συνάρτηση με σχετικές αποφάσεις της ΕΠΟ και του Συνεταιρισμού), αποκτούν μανδύα νομιμότητας... Και αποσοβούν - προς το παρόν - ενδοεπιχειρηματικές διαμάχες.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο ξεκινάει και η φετινή διοργάνωση, η αυλαία της οποίας θα ανοίξει σε τρεις δόσεις. ΣΗΜΕΡΑ: ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 19.15 (ΝS 2), Γιάννενα - Πλατανιάς 19.15 (NS 3), Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 21.30 (NS 2). ΑΥΡΙΟ: ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 19.15 (NS 1), Κέρκυρα - Ατρόμητος 19.15 (NS 3), ΟΦΗ - Ξάνθη 19.15 (NS 4), Βέροια - Ολυμπιακός 21.30 (NS 1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Πανιώνιος - Αρης 20.30 (NS 1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ