21 Σεπ 2012

Πειτε τους και.....ευχαριστω


«Ευεργέτες» εκείνοι που τσακίζουν το λαό;



Μ
ε απύθμενο θράσος οι εφοπλιστές και η κυβέρνησή τους έχουν θέσει σε εφαρμογή καλοστημένο σχέδιο για τη χειραγώγηση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, με στόχο να παραιτηθούν από κάθε διεκδίκηση για την βελτίωση της ζωής τους, να μάθουν να απλώνουν το χέρι αντί να σφίγγουν τη γροθιά, να προσβλέπουν στις φιλανθρωπίες αυτών που τους έχουν φέρει στα όρια της εξαθλίωσης από την άγρια εκμετάλλευση, αντί να οργανώνουν την πάλη τους για να τους ανατρέψουν. Η προχτεσινή συνάντηση μεταξύ Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τα όσα θα επακολουθήσουν, ώστε να πιστέψει ο λαός ότι οι εφοπλιστές είναι εθνοσωτήρες, μεγάλοι ευεργέτες που θα πρέπει να ευγνωμονεί.


Σ
τη συνάντηση όπως ανακοινώθηκε, ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παρουσίασε πρόγραμμα που επεξεργάζεται ο «εφοπλισμός» το οποίο «σε πρώτο στάδιο επικεντρώνεται στη στήριξη των αναγκών σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί ακόμα και σε άλλους τομείς, όπως η Υγεία με την προσφορά ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε άπορα παιδιά ή παιδιά ανασφάλιστων γονέων, την προσφορά ιατρικού ελέγχου με κινητές μονάδες Υγείας, καθώς και στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης»!


Θ
α κάνουν όλα αυτά τα ...«καλά», ποιοι; Αυτοί που με τη στήριξη της πολιτικής που χρόνια τώρα διαμορφώνουν υπέρ τους οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας όπως και η σημερινή, έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Επί δεκαετίες, ληστεύουν μέρα μεσημέρι τα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών. Τα ποσά που οφείλουν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο είναι ανυπολόγιστα. Χώρια ότι το 2005, ποντοπόροι εφοπλιστές και αυτοί των κρουαζιερόπλοιων απαλλάχτηκαν από τις ασφαλιστικές εισφορές. Επιδοτούνται με «ζεστό χρήμα» από την τσέπη των εργαζομένων, για να καλύπτουν τα ελληνικά νησιά με πλοία «κουρέλια» και πανάρχαια τύπου «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ», τα οποία δρομολογούν όποτε τους... «καπνίσει». Πάνω από 450 πλοία ναυπηγούν αυτή την περίοδο, αλλά ούτε βάρκα στα ναυπηγεία της χώρας. Κανένας εφοπλιστής δεν πληρώνει ΦΠΑ για τίποτα. Ακόμα και το πετρέλαιο που για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους, το χειμώνα θα γίνει άπιαστο όνειρο, μετά την τεράστια αύξηση του φόρου κατανάλωσης, γι' αυτούς είναι αφορολόγητο (τράνζιτ) ενώ σχεδιάζεται ρύθμιση για να είναι και επιδοτούμενο!


Α
πό την άλλη, ο ναυτεργάτης, η δύναμη που κινεί τα καράβια για να θησαυρίζουν οι εφοπλιστές, βιώνει τη σύγχρονη δουλεία. Βιώνει την ανεργία, τα δουλεμπορικά κυκλώματα, τις συντάξεις - ψίχουλα, τα επιδόματα - αν και όταν δίνονται - της ντροπής, τις απανωτές μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων των πληρωμάτων, τις επιστρατεύσεις επειδή διεκδίκησε το αυτονόητο να δουλεύουν σαν άνθρωποι, τη «μαύρη εργασία», την τρομοκρατία και πάει λέγοντας. Αυτοί οι «ευεργέτες» είναι αχρείαστοι και επικίνδυνοι για τους ναυτεργάτες, συνολικά για το λαό, όπως εξίσου επικίνδυνη είναι η πολιτική που τους στηρίζει. Εμφανίζονται ως «ευεργέτες», αυτοί που έχουν τσεπώσει απίστευτα ποσά και πλούτο για τα οποία δε δούλεψαν ούτε ώρα. Πλούτο που έκλεψαν από τους εργαζόμενους, οι οποίοι αργά ή γρήγορα, με την οργάνωση της πάλης τους, με τη λαϊκή συμμαχία θα τον διεκδικήσουν, πετώντας στον πάτο της θάλασσας τα παράσιτα.


Αθηνά ΖΥΜΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ