21 Σεπ 2012

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»...οι νταβατζηδες των αφεντικων


«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Βρίσκει φτηνούς εργάτες για τα αφεντικά




Φ
τηνό εργατικό δυναμικό, δίχως δικαιώματα, με ό,τι μισθό δώσει το ... αφεντικό, για πρόσκαιρη απασχόληση στα χωράφια (και μετά πίσω στην ανεργία και την ανάγκη) ετοιμάζει η «Χρυσή Αυγή» για τη μεγαλοεργοδοσία. Χαρακτηριστική περίπτωση το (όπως αυτοπαρουσιάζεται με ανακοινώσεις του) «νεοσύστατο Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας» της οργάνωσης.


Την περασμένη Κυριακή, στα γραφεία τους συγκεντρώθηκε ένας αριθμός ανέργων, οι οποίοι ενημερώθηκαν «για τις υπάρχουσες δυνατότητες εργασίας και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να εγγραφούν, ώστε να συστήνονται στους εργοδότες που απευθύνονται στο Γραφείο μας». Στην «ενημέρωση» ό,τι παρουσιάστηκε στους προσερχόμενους σαν διέξοδος από την ανεργία ήταν τα εξής: «Ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες προσωρινής απασχόλησης σε εποχιακές αγροτικές εργασίες (όπως τη συγκομιδή ελιάς)», χωρίς καμία αναφορά στα επίσημα κείμενά τους σε οποιοδήποτε εργατικό ή ασφαλιστικό δικαίωμα, ύψος μεροκάματου που είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν οι, σε συνεννόηση με τη «Χρυσή Αυγή», εργοδότες.

Στην πραγματικότητα, οι χρυσαυγίτες παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα των αφεντικών και πατούν πάνω σε ένα σοβαρό πρόβλημα όπως αυτό της ανεργίας, για να δείξουν ότι προσφέρουν έργο σε ανθρώπους που είναι στα όρια της εξαθλίωσης. Και μέσα από αυτήν τη δράση ενισχύουν τη ρατσιστική τους, αντιδραστική δράση, αφού φέρνουν τους Ελληνες ανέργους σε αντιπαράθεση με τους μετανάστες. Είναι θέση τους άλλωστε ότι για την ανεργία και τους πάνω από 1,2 εκατ. ανέργους, δε φταίει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, η καπιταλιστική κρίση, τα μονοπώλια, αλλά οι ... μετανάστες που - όπως λένε - «παίρνουν τις δουλειές από τους Ελληνες». Προσφέρουν το καλύτερο άλλοθι, για να βγουν λάδι οι καπιταλιστές, στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Και επιχειρούν να παγιδέψουν και να αποπροσανατολίσουν το λαό από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι οι χρυσαυγίτες (σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις τους) πριν διοργανώσουν τη συγκέντρωση με τους ανέργους, είχαν πάρει σβάρνα επιχειρήσεις Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Οπως έλεγαν συγκεκριμένα οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους: «Στις περισσότερες (σ.σ.: εταιρείες) είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη. Τούς εξηγήσαμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες δημιουργίας και διατήρησης επιχειρήσεων τέτοιου μεγέθους - ιδίως στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, με μια στυγνή φοροεισπρακτική (και μόνο) οικονομική πολιτική από το κράτος και μια νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς (σ.σ. οι εργατικοί αγώνες για αξιοπρεπές μεροκάματο, ασφάλιση) - και εκτιμούμε την συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας». Ο βρώμικος και επικίνδυνος ρόλος τους αποκαλύπτεται καθημερινά. Είναι το καλύτερο δεκανίκι ενός συστήματος που καταστρέφει το λαό. Και το υπερασπίζονται με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ