21 Σεπ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ


Σε κατάληψη το Γυμνάσιο Αγρού, 




Υπό κατάληψη τελεί το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρού από την Τετάρτη για την μη εκτέλεση των σχολικών μεταφορών. Κρίσιμη η κατάσταση. Σε αναμονή μετά τη σύσκεψη στην ΠΙΝ.  


Τραγική είναι η κατάσταση με τις σχολικές μεταφορές στην Κέρκυρα, με τον Περιφερειάρχη να ανακοινώνει ότι εκτελείται μόνο το 10% των δρομολογίων. Από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου υπό κατάληψη από μαθητές και γονείς είναι το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρού καθώς από τους 330 μαθητές οι 300 εξυπηρετούνται μέσω σχολικών δρομολογίων, τα οποία όμως δεν εκτελούνται. 
Η σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια υπό τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, είχε ως στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή προκειμένου οι μεταφορείς να δεχθούν να κάνουν τα δρομολόγια. 
Ο κ. Σπύρου υποσχέθηκε πίεση και διεκδίκηση για τα οφειλόμενα, υποστηρίζοντας ότι αναμένεται να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση που θα εξομαλύνει την έκπτωση του 17% που έχουν υποστεί οι μεταφορείς, ενώ υποσχέθηκε εξόφληση ενός μέρους των οφειλών του πρώτου εξαμήνου του 2012. 
«Καταλαβαίνω ότι η έκπτωση του 17% είναι μεγάλη και οι μεταφορείς έχουν κι αυτοί δίκιο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και κατέληξε: «Πιστεύω μετά τη συζήτηση ο καθένας με τη δική του ευθύνη αλλά και μέσα από τις συζητήσεις που θα κάνουν με τους μετόχους των εταιρειών, θα καταλήξουν σε μια θετική απόφαση, ώστε να εκτελέσουν αυτό το σημαντικό κοινωνικό έργο προς τη νεολαία του τόπου μας και να σταματήσει η ταλαιπωρία των μαθητών».


Χρ. Σκούρτης: Επόμενο βήμα η επιδότηση των γονιών από το Δήμο
Ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης από την πλευρά του έκανε λόγο για προσπάθειες που καταβάλλονται αλλά αναγνώρισε το δύσκολο της κατάστασης. Ενημέρωσε δε ότι η προσπάθεια που καταβάλλει η ΠΙΝ είναι το τελικό βήμα, πριν την επόμενη φάση που προβλέπει η νομοθεσία και είναι η επιδότηση του γονέα από τον οικείο Δήμο ώστε να μεταφέρει τα παιδιά του στο σχολείο. (Εν μέσω πάντως της γενικευμένης  οικονομικής κρίσης αμφίβολο είναι αν οι Δήμοι θα αντέξουν αυτή την επιβάρυνση). 
«Προσπαθούμε να έρθουμε σε μια συνεννόηση με τα λεωφορεία, τα τουριστικά πούλμαν και τα ταξί. Καταλαβαίνουμε ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει ένα έργο για το οποίο δεν θα έχει κέρδος, αλλά ζητάμε από όλους να δείξουν καλή διάθεση για να βρεθεί λύση», είπε ο κ. Σκούρτης. 

(

Υπ. ΚΤΕΛ: Πολλά τα οφειλόμενα...
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κώστας Τσιμπούλης εξήγησε ότι ήδη η επιχείρηση έχει άνοιγμα της τάξης των 761.000 ευρώ από οφειλόμενα μαθητικών δρομολογίων. 
Αναλυτικά αυτά είναι 224.000 ευρώ από μισθωμένα λεωφορεία, 280.000 ευρώ από τα ειδικά μαθητικά δελτία και από το πρόγραμμα «Συγκοινωνία» 256.000. 
«Το ΚΤΕΛ αδυνατεί να κάνει τα δρομολόγια εξαιτίας της συσσώρευσης χρεών. Παρά ταύτα έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα λεωφορεία που βλέπουν μαθητές στο δρόμο να τους παίρνουν χωρίς καθόλου χρήματα μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Δεν θα μπορέσουμε όμως να συνεχίσουμε για πολύ» είπε χαρακτηριστικά. 
Ο κ. Τσιμπούλης επίσης ενημέρωσε ότι το ΚΤΕΛ έχει υποστεί συνολικά από το 2010 μέχρι σήμερα εκπτώσεις της τάξης του 37%, την ίδια ώρα που τα ειδικά μαθητικά δελτία έχουν ήδη έκπτωση 50%. 

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κέρκυρας, Χ. Σκούρτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Τηλ. Γαβαλάς, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας, Αγ. Μαργαρίτη, η Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας της Π.Ε Κέρκυρας, Τατ. Παντελιού, η Διευθύντρια της Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης, Σωτ.. Τρύφωνα, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κ. Βλάσσης, εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ, εκπρόσωποι των Τουριστικών Λεωφορείων και των ΤΑΞΙ, καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Ι.Ν, Τηλ. Μωραίτης
     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ