5 Σεπ 2012

Αυτος ειναι ο πολιτισμος του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Η εξαχρείωση σε όλο της το μεγαλείο, με θύματα εφήβους. Στην Ολλανδία 14χρονη μαθήτρια εκτελέστηκε από 15χρονο που ανέλαβε «συμβόλαιο θανάτου» έναντι 1.000 ευρώ από δύο συνομήλικες «φίλες» του θύματος. Ο λόγος; Ηθελαν να την εκδικηθούν επειδή δεν τους άρεσαν τα σχόλια που δημοσίευσε σε σελίδα στο «Φέισμπουκ»! Ο 15χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την άτυχη κοπέλα και καταδικάστηκε ένα χρόνο σε αναμορφωτήριο και τρία χρόνια σε ψυχιατρική κλινική καθώς κρίθηκε πως πάσχει από σοβαρή διαταραχή συμπεριφοράς με ψυχοπαθητικές τάσεις... Οι δύο έφηβες - ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας θα οδηγηθούν στο δικαστήριο τον Οκτώβρη με την κατηγορία της συναυτουργίας.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΪΡΟ.-- Η Προεδρία Ομπάμα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να χορηγήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην αιγυπτιακή κυβέρνηση προκειμένου επισήμως να «τη βοηθήσει στην αντιμετώπιση του χρέους της» και ανεπισήμως να διατηρήσει τα, ούτως ή άλλως, ισχυρά ερείσματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ιστορική αραβική χώρα και κατά τη διακυβέρνηση υπό τους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και τον Μουχάμαντ Μούρσι, όπως γινόταν παλιότερα και με τον Χόσνι Μουμπάρακ.
ΑΓΚΥΡΑ.-- Τη συνεργασία της κρατικής ενεργειακής εταιρείας ΤΡΑΟ με τον ολλανδο-βρετανικό κολοσσό Royal Dutch Shell σε επενδύσεις για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου ή και φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε, χτες, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τάνερ Γιλντίζ, έχοντας στο πλευρό του υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβρη οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας για έρευνες και εξόρυξη στα μεσογειακά παράλια της Τουρκίας καθώς και στις νοτιοανατολικές περιοχές.
ΡΑΜΑΛΑ.-- «Εγκλημα πολέμου» χαρακτήρισε ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερακάτ την εκμετάλλευση πόρων της Νεκράς Θάλασσας σε σημεία που θεωρούνται προέκταση των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, από ισραηλινές εταιρείες, στις οποίες σημαντικό ποσοστό μετοχών κατέχουν έποικοι. Εκθεση της οργάνωσης «αλ Χακ» καταγγέλλει τις ισραηλινές αρχές για συνεργασία και στήριξη σε εποίκους και στην εταιρεία καλλυντικών «Ahava» (44,5% των μετοχών κατέχονται από εποίκους) που αξιοποιεί φυσικούς πόρους της Νεκράς Θάλασσας.
ΡΑΜΠΑΤ.-- Σαράντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε έπεσε σε χαράδρα πραγματοποιώντας τη διαδρομή ανάμεσα στο Μαρακές και στο Ζάγκορε στο Μαρόκο.
ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Συγκρούσεις μεταξύ προτεσταντών και καθολικών σημειώνονται από την Κυριακή στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας σχετικά με το ποιος έχει δικαίωμα να παρελάσει στην περιοχή στο τέλος του μήνα, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 60 ατόμων (οι περισσότεροι αστυνομικοί...).
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σε εξέλιξη παρέμενε και χτες η απεργία των αεροσυνοδών της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας «Λουφτχάνσα», οι οποίοι διεκδικούν μεταξύ άλλων μισθολογικές αυξήσεις 5%. Εξαιτίας της απεργίας ακυρώθηκαν χτες 190 πτήσεις της εταιρείας εντός και εκτός της Φρανκφούρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ