19 Οκτ 2012

Λαοθάλασσα κατά των μέτρων και στην Κέρκυρα


Λαοθάλασσα κατά των μέτρων και στην Κέρκυρα  


Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα, ήταν η απάντηση των εργαζομένων του νησιού στα νέα οικονομικά μέτρα.






ΚΚΕ: Μονομερής καταγγελία του χρέους
Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση και την πορεία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Για την εξαθλίωση των πολιτών και τα σχέδια ισοπέδωσης των απολαβών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Σπ. Σαμοίλης. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ Λεωνιδας Τραντος.
Στη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους που δήλωσε ότι το μόνο όπλο που έχουν πια οι εργαζόμενοι είναι ο συνεχής αγώνας. «Πρέπει να αποχωρήσουμε από τα μνημόνια, να καταγγείλουμε μονομερώς το χρέος. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δίνουν τον αγώνα τους, ο κόσμος ανταποκρίνεται μαζικά. Πρέπει να συνεχίσουν έτσι και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Στους δρόμους και εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι ΟΤΑ, επαγγελματίες
Πολλοί κλάδοι εργαζομένων, συνδικαλιστικοί φορείς αλλά και πολιτικές οργανώσεις συμμετείχαν στις σημερινές πορείες. 
Βολές κατά της κυβέρνησης και των οικονομικών μέτρων εξαπέλυσαν σε δηλώσεις τους η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Μαλαχά 

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η πορεία που διοργάνωσαν με αφετηρία το Μαράσλειο οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κέρκυρας. Για τα οικονομικά μέτρα αλλά και τον κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας, μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Φώτης Σκούρτης, υπογραμμίζοντας ότι μόνος δρόμος είναι η αντίδραση ενάντια στα οικονομικά μέτρα.













Οι φωτογρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ