23 Νοε 2012

Νάτο”, το σχέδιο Μάρσαλ


Νάτο”, το σχέδιο Μάρσαλ




Κάντε τα παιδιά σας γενίτσαρους και κερδίστε κασετίνες, ξύστρες και γομολάστιχες. Μια κοινωνική προσφορά του στρατού κατοχής της περιοχής σας.

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε, μεταξύ αυτών και ο κύριος Τσίπρας, πως από την κρίση μόνο ένα σχέδιο Marshall μπορεί να μας σώσει. Το άκουσαν αυτό οι σύμμαχοι μας και έσπευσαν να βοηθήσουν, και επειδή είναι προτιμότερο να σου μάθει κάποιος να ψαρεύεις απ’ ότι να σου δώσει ένα ψάρι ξεκίνησαν από το εκπαιδευτικό σύστημα.

Έτσι στον τόπο μου, τα Χανιά, οι βάσεις εκτός από το να μας προστατεύουν από τους βάρβαρους έχοντας μας κάτω από martial law, αποφάσισαν να χορηγήσουν σε όποιο σχολείο το επιθυμεί, αναλώσιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. Και οι φίλοι μας οι νατοϊκοί το μόνο που ζητούν ως αντάλλαγμα, είναι απλά μια αναγνώριση της πράξης τους, μια δημόσια ευχαριστία βρε αδερφέ. Δεν θα μας πείραζε βέβαια να γνωρίζαμε, αν αυτά τα χρήματα προέρχονται από τα 350.000 ευρώ που κόστιζαν κάθε μέρα στη χώρα μας οι “απελευθερωτικοί βομβαρδισμοί” στην Λιβύη, ή αν είναι μέρος των 1,5 δις που κόστισε η συνεισφορά μας σε άλλες “ειρηνευτικές αποστολές” της Ατλαντικής Συμμαχίας τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν το υπουργείο παιδείας να πάρει μια πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας αυτές τις δύσκολες ώρες την σημασία τέτοιων κινήσεων, και να αφιερώσει ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της ιστορίας για τα ανδραγαθήματα της ειρηνευτικής αυτής δύναμης πού ακούει στο όνομα Νάτο. Θα μπορούσε να το στριμώξει κάπου ανάμεσα στο Νόμπελ Ειρήνης του πρόεδρου Ομπάμα και εκείνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βέβαια, επειδή ζούμε σε ελεύθερη χώρα κατά τα άλλα, όποιου δεν το αρέσει για κάποιο λόγο το σχέδιο Marshall και είναι <<Ενεργός Πολίτης Λάρισας>>, μπορεί πολύ εύκολα να εξασφαλίσει για το σχολείο του τα απαραίτητα και να πολεμήσει το κρύο ανταλλάσσοντας με καύσιμα τα χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα που περισέψανε από το τηγάνισμα της κινηματικής πατάτας. Άντε μαθητές, ποιός τις χάρες σας, λίγο ακόμα και κλείνουν τα σχολειά(παρά τις όποιες φιλίτιμες προσπάθειες), μια για πάντα, και του χρόνου σπίτια σας(όσοι έχετε ακόμη σπίτια δηλαδή).

Και όπως θα έλεγε ο λαός μας αν ήταν σοφός:

Όποιος σπέρνει κινηματικές πατάτες θερίζει υποτέλεια…

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ