23 Νοε 2012

Όταν οι φαρμακοβιομηχανίες των καπιταλιστών κρατούν στα νύχια τους τον χώρο της Υγείας


Όταν οι φαρμακοβιομηχανίες των καπιταλιστών κρατούν στα νύχια τους τον χώρο της Υγείας



Αναδημοσιεύω ως έχει ενα άρθρο απο το dailynews24.gr στο οποίο φαίνεται ο παραλογισμός του να αφήνεις την υγεία στα χέρια των εταιριών. 226.000 Ευρώ για ενα φάρμακο ή πεθαίνεις, αυτός είναι ο καπιταλισμός κύριοι, αυτή η ελευθερία που σου παρέχει.
——————
Η Caroline Cassin είναι 29 ετών, ζει στο Μπέρμιγχαμ και όλη της τη ζωή δίνει μία γενναία μάχη με την κυστική ίνωση.
Δυστυχώς η κατάστασή της το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί πολύ με αποτέλεσμα η κοπέλα να προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή μέσα σε ένα νοσοκομείο (όπου εισήχθη για 6η φορά από τον Ιανουάριο), την ίδια ώρα που η διεύθυνση του ιδρύματος αρνείται να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η κοπέλα να λάβει ένα φάρμακο που έχει χαρακτηριστεί ότι κάνει θαύματα στην περίπτωσή της.
 Το σοκαριστικό είναι ότι η εταιρεία που φτιάχνει το φάρμακο προτίθεται να το χορηγήσει δωρεάν στην 29χρονη για ένα χρονικό διάστημα!(σημ. δική μου: Ω τι φιλεσπλαχνία κύριοι, και με τους υπόλοιπους ανα τον κόσμο που δεν εχουν χρήματα να αγοράσουν τα διάφορα φάρμακα τι θα γίνει;)
 Το φάρμακο σύμφωνα με την Daily Mail λέγεται Kalydeco, και κανονικά κοστίζει 226.000 ευρώ, ένα ποσό που το NHS (το αντίστοιχο βρετανικό ΕΣΥ) δεν μπορεί να διαθέσει. Η εταιρεία προτίθεται να το δώσει δωρεάν για ένα χρονικό διάστημα αλλά οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Heartlands είπαν ότι θα ήταν ανήθικο να το ξεκινήσουν ενώ δεν θα είχαν λεφτά για να το συνεχίσουν μετά.
 Διάφορες οργανώσεις και φίλοι της Caroline θέλουν να πάνε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζοντας ότι οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτη και δεν κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν μία ζωή.
 Οι γονείς της λένε ότι το φάρμακο θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή της ακόμα και μια δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ