23 Νοε 2012

Εργολάβοι-Μπράβοι δέρνουν και κόβουν το ρεύμα


Εργολάβοι-Μπράβοι δέρνουν και κόβουν το ρεύμα


Ματωμένο το πρόσωπο του κ. Ιγνάτιου Καζάζη
από τα χτυπήματα του εργολάβου που πήγε
στο κατάστημά του για να κόψει το ρεύμα.

Άγριος ξυλοδαρμός Χαϊδαριώτη από εργολάβο της ΔΕΗ. "Στέλνουν μπράβους για να μάς κόψουν το ρεύμα", λένε οι παθόντες.

Επεισόδια μεγάλης έκτασης, συμπλοκές, ξυλοδαρμός ηλικιωμένου και προπηλακισμός καταστηματαρχών! Αυτός είναι ο απολογισμός της απόπειρας εργολάβου της ΔΕΗ να κόψει σήμερα το ρεύμα από καταστήματα της οδού Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν σήμερα το πρωί εμφανίστηκε στη γειτονιά υπάλληλος εργολάβου τής ΔΕΗ, με εντολή να κόψει το ρεύμα από 4 καταστήματα που είχαν απλήρωτους λογαριασμούς. Στο πρώτο που απευθύνθηκε τού είπαν ότι έχουν ήδη εξοφλήσει το χρέος, αλλά αυτός επέμενε με σκαιό ύφος να μπει μέσα για να διακόψει τη σύνδεση. Στις αντιρρήσεις του πολίτη αντέδρασε πολύ επιθετικά και, όπως λένε οι παριστάμενοι στο περιστατικό, τον κλώτσησε! Ο καταστηματάρχης κλειδώθηκε στο μαγαζί του, ενώ ο "άγριος εντολοδόχος της ΔΕΗ" απ' έξω τον έβριζε επί 2Ο λεπτά και τον απειλούσε ότι θα τον κάνει ρεζίλι σε όλους.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κατάστημα υαλοπινάκων του κ. Ιγνάτιου Καζάζη. Εκεί τού εξήγησαν ότι την εκκρεμότητα με τη ΔΕΗ έχει η 95χρονη ιδιοκτήτρια του ακινήτου που μένει στην επαρχία και ότι οι ίδιοι ανέλαβαν να προχωρήσουν κάποια γραφειοκρατικά θέματα που εκκρεμούσαν και πράγματι ετοίμασαν τα χαρτιά που απαιτούνται για την εξόφληση του χαρατσιού, παρόλο που δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι. Παρόλο που τού έδειξαν όλα τα έγγραφα, ο "άγριος εντολοδόχος" επέμεινε να κόψει το ρεύμα και τελικά ήρθε στα χέρια με τον ηλικιωμένο Ιγνάτιο Καζάζη, τον οποίο γρονθοκόπησε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ο παθών διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.

"Προσπαθήσαμε να τού εξηγήσουμε πώς έχει η κατάσταση με το μαγαζί μας, αλλά δεν ήθελε να ακούσει τίποτε. Είχε από την αρχή προκλητικό ύφος και θέλησε με τραμπουκισμό να επιβάλει το νόμο του", μάς λέει ο γιος του θύματος Χρήστος Καζάζης και συνεχίζει. "Μάς έλεγε ότι είναι άνθρωπος της νύχτας και ότι δεν κολώνει! Τελικά χτύπησε τον πατέρα μου στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο. Δεν έχω ούτε το κατοστάρικο για τη μήνυση, το χαράτσι του ιδιοκτήτη να πληρώσω;"


Ο κ. Νίκος Κούρκουλος

Ο κ. Νίκος Κούρκουλος, που βρέθηκε μπροστά στην επίθεση, δήλωσε: "Φαίνεται ότι βρήκαν τη λύση: στέλνουν μπράβους στα σπίτια μας και τα μαγαζιά μας, για να κόψουν το ρεύμα. Ο συγκεκριμένος είχε επιδεικτικά τραμπούκικο ύφος. Έλεγε: "εγώ θα κόψω το ρεύμα και εσείς κόψτε το λαιμό σας". Όλη η γειτονιά βγήκε εκτός εαυτού με τη στάση του. Είναι άραγε επίσημη τακτική της ΔΕΗ αυτά που έγιναν εδώ;"

Ο ξυλοδαρμός του καταστηματάρχη προκάλεσε την αντίδραση της γειτονιάς, που έτρεξε να γλιτώσει τον κ. Καζάζη. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 άτομα και μερικοί συνεπλάκησαν με τον "άγριο εντολοδόχο της ΔΕΗ" και από το κυνηγητό προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα! Στη σημείο της συμπλοκής ήρθε και η αστυνομία.

Η κ. Ντορότα Κολοκοτρώνη, που παρακολούθησε έντρομη όσα έγιναν, είπε στο Χ.Σ. "Ας πάνε να τα πάρουνε από τους μεγάλους, που ξεπούλησαν την Ελλάδα. Εμάς μάς έχουνε ξεζουμίσει! Θα μάς δέρνουν κιόλας από πάνω; Ούτε το ψωμί τους δε βγάζουν τα μαγαζιά. Ευτυχώς το Χαϊδάρι είναι ένα μικρό χωριό, αγαπάει ο ένας τον άλλο και έτρεξαν οι άνθρωποι να βοηθήσουν".

Η ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, όπου ο "άγριος εντολοδόχος της ΔΕΗ" κατάφερε να κόψει το ρεύμα δεν έδειξε να πτοείται: "Αν θέλουν να το κόψουν, ας το κόψουν. Δεν θα πεθάνουμε χωρίς ρεύμα. Θα βρούμε λύσεις..."

Οι καιροί είναι άγριοι. Η κοινωνία οδηγήθηκε σε βίαιους δρόμους. Πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι έστω και με μεθόδους σαν τις παραπάνω θα συγκεντρώνουν χρήματα για να γεμίζουν το αχόρταγο στομάχι του χρέους; Ως πότε;

Πηγή: Χαϊδάρι Σήμερα (http://xaidarisimera.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ