1 Φεβ 2013

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον Κερκυραϊκό λαό την ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον Κερκυραϊκό λαό την ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη αντί του πόσου 23εκ. ευρώ για 100 χρόνια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑIΠΕΔ και της αγοράστριας εταιρείας NCH Capital.
            Στην ανακοίνωση της η κυβέρνηση δια του ΤΑΙΠΕΔ κάνει λόγο για δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή κατά την περίοδο κατασκευής του έργου. Λέει ψέματα και χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι» απέναντι στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Η ανεργία θα μεγαλώσει αφού η συγκεκριμένη επένδυση (ξενοδοχειακή μονάδα και βίλες πολυτελείας) θα πλήξει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής και θα τις οδηγήσει σε κλείσιμο. Ακόμη και αν  κάποιοι εργαζόμενοι δουλέψουν για κάποιο διάστημα στη φάση κατασκευής του έργου, το ερώτημα που μπαίνει είναι με τι μεροκάματα και με ποια εργασιακά δικαιώματα, αφού η κυβέρνηση τα έχει δώσει όλα για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
           Η ανάπτυξη που επαγγέλλονται με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να φέρει ανακούφιση στους κατοίκους της περιοχής, ούτε θα αντιμετωπίσει την ανεργία, αντίθετα θα οξύνει τα προβλήματα. Θα είναι ανάπτυξη για το κεφάλαιο. Στο κάτω – κάτω της γραφής μια περιοχή απείρου οικολογικού κάλλους ξεπουλιέται στο μεγάλο κεφάλαιο, με περιβαλλοντικές επιπτώσεις όχι μόνο για την περιοχή άλλα για όλο το νησί.     
          Η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση και όσες άλλες  ετοιμάζονται (λιμάνια, αεροδρόμιο κ.λ.π.) με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έχουν σαν στόχο να δώσουν επενδυτική διέξοδο σε αδιάθετα υπερσυσσωρευμένα  κεφάλαια που λόγω κρίσης δεν μπορούν να επενδυθούν και το μεγάλο κεφάλαιο θα κερδίσει ακόμα περισσότερα.
           Οι περικοπές σε μισθούς , συντάξεις, επιδόματα, υγεία, ιδιωτικοποιήσεις σπρώχνουν πιο βαθιά το λαό στην εξαθλίωση.
           Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να παλέψουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και οι ιδιωτικοποιήσεις, να τιμωρήσει και με την πάλη τους τα κόμματα της κυβέρνησης  και όσα δεν αμφισβητούν την πολιτική της Ε.Ε. Χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός για την αντιμετώπιση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής. 
Η Ν.Ε Κέρκυρας είχε συμπαρασταθεί και θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν οι  φορείς και οι κάτοικοι  ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη.
 Η γη, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια ανήκουν στο λαό και τον καλούμε να παλέψει για την κοινωνικοποίησή τους .


Κέρκυρα, 1-2-2013                                                                                        Ν.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ