7 Φεβ 2013

Ο Χίτλερ, ο Στάλιν και ο ΣΥΡΙΖΑ...


Ο Χίτλερ, ο Στάλιν και ο ΣΥΡΙΖΑ...
Οσο περισσότερο πασχίζουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να κρύψουν ότι η πολιτική τους είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της διαχείρισης - φύσει και θέσει αντιλαϊκής - του συστήματος της εκμετάλλευσης, τόσο περισσότερο ξεκάθαρη την καθιστούν. Είναι, δε, τόσο μεγάλη η ένδεια επιχειρημάτων, που αναγκάζονται να υιοθετούν στο ακέραιο την αστική προπαγάνδα που δομείται στη βάση της παραχάραξης της Ιστορίας.
Ετσι, λοιπόν, στη χτεσινή «Αυγή» φιλοξενείται άρθρο με τίτλο: «Ο Χίτλερ, ο Στάλιν και ο ΣΥΡΙΖΑ», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Στις 23 Αυγούστου του 1939, στη Μόσχα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόαχιμ φον Ρίμπεντροπ με τον Σοβιετικό ομόλογό του Βιατσεσλάβ Μιχαήλοβιτς Μολότοφ, υπέγραψαν το Σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ των δύο χωρών. Μυστικά παραρτήματα της Συνθήκης αυτής προέβλεπαν αφενός το διαμελισμό της Πολωνίας, αφετέρου τη δημιουργία σφαιρών επιρροής, των συμβαλλομένων μερών, σε χώρες της Ευρώπης. Με εξαίρεση τη Λιθουανία, οι Βαλτικές χώρες και η Φινλανδία θα ανήκουν στη σοβιετική σφαίρα επιρροής (θυμίζουμε ότι ο κόκκινος στρατός κατέλαβε, σε έναν αιματηρό πόλεμο, περίπου το ένα τέταρτο των φιλανδικών εδαφών, την Καρελία) (...) Από τη μεριά του ο Στάλιν, ο οποίος γνώριζε καλά το σχέδιο του Χίτλερ να αποκτήσει "ζωτικό χώρο" για τη νέα μεγάλη Γερμανία στην Ανατολική Ευρώπη και τη Σοβιετική Ενωση, κέρδιζε χρόνο για να προετοιμάσει τον Κόκκινο Στρατό και την οικονομία της χώρας, ώστε να αντισταθεί σε πιθανή ναζιστική επίθεση (...) θα αναρωτηθήκατε (...) τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ελληνική πραγματικότητα. Είμαστε μια μικρή και σχεδόν κατεστραμμένη χώρα. Μια χώρα χωρίς συμμάχους στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (...) ΚΑΙ ΕΝΩ λοιπόν είμαστε μια μικρή χώρα, υπάρχουν κάποιοι στην Αριστερά, και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, που αρνούνται οποιονδήποτε ελιγμό κόντρα στο παγκόσμιο κατεστημένο! Ακόμα και τις συνομιλίες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις που καθορίζουν τις παγκόσμιες ισορροπίες και που σε μεγάλο βαθμό, αν δεν τις έχεις υπέρ σου, είναι εξαιρετικά κρίσιμο και χρήσιμο να μην τις έχεις εναντίον σου, τις θεωρούν προδοσία της αριστερής ηθικής και ιδεολογίας! (...) Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν και βασανίστηκαν κατά την εφαρμογή της συμφωνίας Ρίμπεντροπ - Μολότοφ, αλλά άξιζε τον κόπο για να σωθεί ο σοσιαλισμός!»... Τέτοια πρεμούρα για τη σύμπλευση με τους έξωθεν κεφαλαιοκράτες συμμάχους των αστών οι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η «Αυγή» αναπαράγει ελαφρά τη καρδία την αστική αντικομμουνιστική προπαγάνδα για το Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπεντροπ και μάλιστα σαν γραμμή υπεράσπισης των διαπιστευτηρίων που καταθέτει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στους ιμπεριαλιστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ