14 Αυγ 2012

«ΚΑΜΕΡΟΧΑΦΙΕΔΕΣ» Συστατικό του μηχανισμού καταστολής


«ΚΑΜΕΡΟΧΑΦΙΕΔΕΣ»
Συστατικό του μηχανισμού καταστολής
Σε ανεξέλεγκτη χρήση των καμερών, σε βάρος του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων, προχωρά η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο στέρεο οικοδόμημα, που έφτιαξε η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Αθήνας, Νικ. Κακλαμάνης, στο ίδιο πλαίσιο και σε μια απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ζητά να μπουν κάμερες ακόμη και στις παιδικές χαρές, με το πρόσχημα των καταστροφών που γίνονται σε αυτές και της ...προστασίας του παιδιού. Στην πράξη, πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, δήθεν για την ασφάλειά του, σε συνδυασμό με την ακόμη μεγαλύτερη θωράκιση του αστικού κράτους.
Οι ...κραυγές περί «προστασίας του ατόμου» και περί «δημοκρατικών δικαιωμάτων» που κατά κόρον εξαπολύουν οι κυβερνήσεις - και σήμερα και προηγούμενα - μόνο ως κενές περιεχομένου μπορεί να εκληφθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι στην πράξη επιχειρείται η επέκταση του συστήματος C4i σε όλη την Ελλάδα, με το πρόσχημα της καταγραφής αυτόφωρων εγκλημάτων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Μάλιστα, ιδιαίτερα σήμερα, το ΠΑΣΟΚ «φωνασκεί» και δηλώνει ότι «δε θα επιτρέψει να μετατραπεί η ελληνική κοινωνία σε κοινωνία του Μεγάλου Αδελφού»! Οποία υποκρισία, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που άνοιξε το δρόμο και επέτρεπε να γεμίσει η Αθήνα με κάμερες.

Παράλληλα, πρέπει να τονιστεί το γενικότερο κλίμα:
  • Η «εγκύκλιος Πολύδωρα», για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στη ...μία κυκλοφοριακή λωρίδα.
  • Η γνωμοδότηση Σανιδά - έπειτα από ερώτημα της ΕΛ.ΑΣ. - που αποβλέπει στη νομιμοποίηση της χρήσης του συστήματος C4i και στην παρακολούθηση των διαδηλώσεων.
  • Η παρακολούθηση και καταγραφή της πορείας του Πολυτεχνείου.
Ολα αυτά συνθέτουν ένα παζλ, κομμάτια του οποίου συμπληρώνουν διάφοροι ...καλοθελητές.
Η απόπειρα του Νικ. Κακλαμάνη, όσο προσχηματική κι αν είναι, δεν μπορεί να περάσει «στα ψιλά». Εντάσσεται στο ίδιο κλίμα και επιδιώκει να πατήσει πάνω στην ευαισθησία της κοινής γνώμης, για την ανάγκη προστασίας και σωστής ανάπτυξης του παιδιού. Κι όμως, αντί να προωθήσει την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, γυμναστών και άλλων ειδικοτήτων εργαζομένων που να προάγουν την ψυχαγωγική δραστηριότητα και την παιδαγωγική ανάπτυξη των παιδιών, προτείνει να ...μπουν κάμερες στις παιδικές χαρές, δήθεν γιατί γίνονται βαρβαρότητες και για να προστατευτούν τα παιδιά. Ετσι, για να συνηθίσουν τα παιδιά να παρακολουθούνται ...από κούνια.
«Οι μηχανισμοί καταστολής και παρακολούθησης, που διαμορφώνουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, δεν μπορούν να δεχτούν κανενός είδους δημοκρατικούς ελέγχους. Πρέπει να καταργηθούν. Ο λαός να αποσύρει τους "καμεροχαφιέδες"», τόνιζε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 5 Δεκέμβρη, τη μέρα κατάθεσης της τροπολογίας για τις κάμερες από την κυβέρνηση. Και πράγματι, ο λαός, οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, η νεολαία, πρέπει να υψώσουν φωνή αντίστασης και ανυπακοής, σε αυτό το μέτρο, που πίσω και πέρα απ' τα προσχήματα, έχει ένα μόνο στόχο: την επίθεση στο λαϊκό, εργατικό κίνημα...


Κώστας ΤΡΑΚΟΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ