10 Αυγ 2013

Είμαστε ήδη νικητές

Είμαστε ήδη νικητές
Ο ταξικός, αποκρουστικός, ευτελής και πληρωμένος ρόλος των πολιτικών υπαλλήλων και των επαγγελματιών κονδυλοφόρων της αστικής τάξης, του οπορτουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, η μπόχα από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που όλοι υπηρετούν, βγήκε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια, με αφορμή την αναγκαία πώληση από το ΚΚΕ της «Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ», στην οποία ανήκει ο σταθμός «902» (ράδιο και τηλεόραση).
Το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, με την καθαρή ανακοίνωση, είπε την αλήθεια και ενημέρωσε την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, όλο το λαό για την αναγκαία και ορθή απόφαση να προχωρήσει στην πώληση της εταιρείας, εξασφαλίζοντας έτσι τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.
Ναι. Συμφωνούμε με την απόφαση της ΚΕ, τη δική μας απόφαση, γιατί διασφαλίζει την αποτελεσματικότερη παρέμβαση του ΚΚΕ, σε πείσμα όλων των «φίλων» του λαού, που επιδιώκουν ένα ΚΚΕ ή συμβιβασμένο με το καπιταλιστικό σύστημα ή χρεοκοπημένο.
Ο «902», ο σταθμός του ΚΚΕ, πρόβαλε από το ξεκίνημά του τους αγώνες, τις αγωνίες, το δίκιο, την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, την επαναστατική ανατροπή και το ιστορικό ξεπέρασμα του καπιταλιστικού συστήματος, τη Στρατηγική του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ και ο σταθμός του, ο «902», είναι καρφί στο μάτι του ταξικού αντίπαλου, των αστών, των επιχειρηματικών τους ομίλων, των οπορτουνιστών και της σοσιαλδημοκρατίας.
23 χρόνια ο «902 αριστερά στα FM» και 21 χρόνια η τηλεόραση του «902», με τη θυσία των εργαζομένων, των μελών του ΚΚΕ, οπαδών, φίλων ήταν η άλλη φωνή, η όαση στην έρημο των αστικών μέσων ενημέρωσης.
Ξημέρωμα στις απεργιακές φρουρές και στους καταπέλτες των πλοίων.
Στην κάθε κινητοποίηση που αποκάλυπτε το βάρβαρο πρόσωπο της αστικής τάξης, των καπιτα-ΛΗΣΤΩΝ και του συστήματός τους.
Στα εργασιακά κάτεργα, την ώρα που χιλιάδες εργάτες δολοφονούνται από το κεφάλαιο την ώρα της δουλειάς.
Στις ουρές και τα ράντζα των νοσοκομείων.
Εκεί που χτυπάει η καρδιά και φαίνεται το χαμόγελο αλλά και η αγωνία της νεολαίας για το ζοφερό παρόν και ζοφερότερο μέλλον που της επιφυλάσσει το απάνθρωπο και αιμοβόρο καπιταλιστικό σύστημα.
Στα αργά και σίγουρα βήματα των απομάχων της δουλειάς -άλλα όχι του αγώνα- συνταξιούχων.
Στα μπλόκα των φτωχομεσαίων αγροτών.
Στις συγκρούσεις με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστικής τάξης και τους κάθε λογής πράκτορές της.
Ακόμη και στην ηλεκτρονική αντιπαράθεση, όταν η αστική «δημοκρατία» τους, δρώντας, όπως κάθε φορά που θέλει, αποτελεσματικά για να εξυπηρετεί το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, έκοψε το σήμα της κρατικής ΕΡΤ και θα μείνει ως παρακαταθήκη το «τρολάρισμα» του «902» κι η αναμετάδοση της φωνής των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Εκεί, το συνεργείο και το μικρόφωνο του «902».
Εκεί, οι τεχνικοί και όλοι οι εργαζόμενοι του σταθμού.
Εκεί, η φωνή του ΚΚΕ.
Στη μάχη να βγει στον αέρα η άλλη Ελλάδα που αντιστέκεται, αγωνιά κι αισιοδοξεί για το φωτεινό μέλλον της εργατικής τάξης κι όλου του λαού, τη στρατηγική πρόταση του ΚΚΕ για την Εργατική Λαϊκή εξουσία, το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό.
Αυτό είναι -και το ξέρουμε καλά- που δε συγχώρεσαν κι ούτε πρόκειται να συγχωρέσουν η αστική τάξη, οι λακέδες της και το σάπιο καπιταλιστικό της σύστημα, στο ΚΚΕ και τον ιδεολογικό πολιτικό οργανισμό του, τον «902».
Στις σάπιες αξίες τους, αντιπαραθέσαμε τις αξίες της εργατικής τάξης και του Κόμματός της, του ΚΚΕ.
Στην καθημερινή ένταση της εκμετάλλευσης, την προβολή των απεργιακών φρουρών, των εργατικών γενικών συνελεύσεων, των Λαϊκών Επιτροπών.
Στα ΜΑΤ, προβάλαμε τους αγώνες του οργανωμένου, ταξικά προσανατολισμένου εργατικού κινήματος, τις αλυσίδες και τα στήθη τους απέναντι στα γκλοπ και τα δακρυγόνα, απέναντι στην ταξική εκμετάλλευση.
Προβάλαμε το ερασιτεχνικό θέατρο και μουσικά συγκροτήματα, τον προοδευτικό λαϊκό πολιτισμό, σε αντιπαράθεση με τις σαπουνόπερες και καθετί σάπιο και ψεύτικο που τα αστικά ΜΜΕ είχαν στα «fast foods» προγράμματά τους.
Στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους, αποκαλύψαμε τους στόχους και τις αιτίες.
Γι' αυτό ανησυχούν και νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να εντείνουν την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ.
Δεν σας φοβόμαστε, όσα και να λένε η εφημερίδα τα ΝΕΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην απόφασή μας για τον «902». Σας ξέρει ο λαός, το ρόλο σας και το στόχο, ιδιαίτερα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που με παρόμοιες μεθόδους, όπως σήμερα, βάλθηκαν να διαλύσουν το ΚΚΕ πριν 23 χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να σας παλέψουμε και να σας νικήσουμε. Το δίκιο είναι ταξικό, όπως και το εκμεταλλευτικό σας σύστημα.
Η επιλογή μας να σας αντιπαλέψουμε είναι συνειδητή.
Δεν μας αγγίζει το υποκριτικό σας ενδιαφέρον που σταματάει στις πύλες των εργοστασίων, των πολυεθνικών καταστημάτων, των μεγάλων ξενοδοχείων, στις μπουκαπόρτες και τους καταπέλτες των πλοίων, εκεί που η ζωή και ο ίδρωτας της εργατικής τάξης γίνονται θυσία στο βωμό της κερδοφορίας σας.
Ναι, το ΚΚΕ έχει ήδη βρει τρόπους για την αποκάλυψή σας και τη συνεχή ενημέρωση της εργατικής τάξης κι όλου του λαού. Τις πρόσκαιρες δυσκολίες τις ξεπερνάμε. Εχουμε άλλωστε μεγάλη πείρα.
Είμαστε ήδη νικητές. Τον «902» δεν σας τον χαρίζουμε.
Οσοι ακόμη δεν το συνειδητοποιούν, θα το καταλάβουν στο μέλλον.

Αντώνης ΡΑΛΛΑΤΟΣ
Γραμματέας της ΚΟΒ «902» του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ