10 Αυγ 2013

Ξενοδ/λοι: Η επιχείρηση εξόντωσής μας συνεχίζεται...

Ξενοδ/λοι: Η επιχείρηση εξόντωσής μας συνεχίζεται...
Μπαράζ ατυχημάτων σε ξενοδοχεία του νησιού καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο και για περιστατικά...ηλεκτροπληξίας.





Αναλυτικά, η ανακοίνωση:



Η επιχείρηση εξόντωσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων από τους ξενοδόχους συνεχίζεται .

Σήμερα οδηγήθηκε άλλος ένας εργαζόμενος ξενοδοχείου γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας στο Νοσοκομείο μετά από πτώση λόγω ολισθηρότητας στο χώρο της κουζίνας .Πριν 3 ημέρες άλλη μία εργαζόμενη στην ίδια κουζίνα είχε γλιστρήσει και είχε οδηγηθεί στο Νοσοκομείο, ενώ πριν από 5 ημέρες στην λάντζα του ίδιου ξενοδοχείου είχε χτυπήσει το ρεύμα την λαντζιέρα ενώ καθάριζε ένα ηλεκτρικό πολυκόφτη. Στις αρχές της σαιζόν στον ίδιο ξενοδοχείο , εργαζόμενος χτύπησε σοβαρά και ακόμη αναρρώνει. Σε άλλο ξενοδοχείο πριν 10 ημέρες εργαζόμενη χτυπήθηκε από ρεύμα λόγω διαρροής ρεύματος σε θάλαμο θέρμανσης ρεσώ και οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο. Παράλληλα στο ΚΕΠΕΚ της Πάτρας έχει δηλωθεί εργατικό ατύχημα στο χέρι λαντζιέρας από χαλασμένη πόρτα πλυντηρίου πιάτων σε ξενοδοχείο άλλης ξενοδοχειακής αλυσίδας. Δεκάδες είναι τα ατυχήματα που καταγγέλλονται στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ή τα πληροφορούμαστε εκ των υστέρων , ενώ πολλαπλάσια είναι τα κρούσματα λιποθυμικών επεισοδίων και διακομιδής εργαζομένων σε ιδιωτικούς γιατρούς, Νοσοκομείο και κέντρα Υγείας με συμπτώματα υπερκόπωσης. Όλα τα ατυχήματα έχουν ως αίτια , αφενός τα πλημμελή μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, αφετέρου τους εξαντλητικούς υπεράνθρωπους ρυθμούς εργασίας που υποχρεώνουν οι ξενοδόχοι τους εργαζόμενους να εργάζονται , με στόχο την διεύρυνση της κερδοφορίας τους.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων απευθύνθηκε και πέρσι και φέτος στο ΚΕΠΕΚ , χωρίς όμως να έχει καταστεί δυνατή η διενέργεια ελέγχων λόγω οικονομικής δυσπραγίας του συγκεκριμένου οργανισμού , που εδρεύει στην Πάτρα.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καλεί του Υπουργείο Εργασίας , τον ΕΟΤ , του Υπουργείο Τουρισμού και κάθε αρμόδια αρχή , να αναλάβουν τις ευθύνες τους , όπως επίσης και την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας που με την στάση της υποθάλπει παράνομες συμπεριφορές των μελών της .Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί με την πολιτική της έχει δημιουργήσει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στα ξενοδοχεία και όχι μόνο. Ηδη μετράμε τον τελευταίο μήνα 3 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα σε άλλο κλάδο στην Κέρκυρα και αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Καλούμε τους εργαζόμενους να σηκώσουν ανάστημα, να αποβάλλουν κάθε φόβο , να καταλάβουν ότι με τον φόβο και την υπομονή όχι μόνο δεν θα κρατήσουν τις δουλειές τους, αλλά θα χάσουν σίγουρα την υγείας τους , ενώ κινδυνεύει σοβαρά και η ίδια τους η ζωή. Ξεσηκωμός τώρα. Είναι η μοναδική λύση , με αφετηρία την απεργία της 12ης Αυγούστου και την απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο πρώην εργοστάσιο Δεσύλλα( παραλιακός κόμβος Γαρίτσας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΛΑΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ