14 Φεβ 2014

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ετοιμάζει τζάμπα εργάτες για το κεφάλαιο

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει τζάμπα εργάτες για το κεφάλαιο


Οι άνεργοι νέοι της Αυστραλίας που λαμβάνουν το επίδομα της ανεργίας θα υποχρεωθούν, βάσει νόμου που επεξεργάζεται η Φιλελεύθερη Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση Αμποττ, να εργάζονται τζάμπα, εθελοντικά, σύμφωνα με την έκφρασή της.
Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τις δημαρχίες να στρατολογήσουν «εθελοντές» από τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους της χώρας, για να απασχολούνται σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα στη συλλογή των σκουπιδιών, στη συντήρηση πάρκων και σε οίκους ευγηρίας.
Επίσης, ο υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών της Κυβέρνησης Αμποττ, Κέβιν Αντριους, την περασμένη βδομάδα ανακοίνωσε ότι το σύστημα κοινωνικής Πρόνοιας της Αυστραλίας τελεί υπό αναθεώρηση, σε ό,τι αφορά στα επιδόματα ανεργίας και ανικανότητας. Οπως ανακοινώθηκε, θα σταματήσει η χορήγηση του επιδόματος ανικανότητας σε πολλούς νέους, ενώ σύμφωνα με το σχέδιο, οι νέοι που παίρνουν τέτοια επιδόματα θα στέλνονται στην επαρχία για εργασία.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο κατά 20%. Τον περασμένο Νοέμβρη, από τα 805.000 άτομα που λάμβαναν το επίδομα ανεργίας τα 224.812 είναι πάνω από ένα χρόνο άνεργοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ