13 Απρ 2014

Ουκρανία: Τελεσίγραφο προς τους φιλορώσους - Για εγκληματική διαταγή κάνει λόγο το Κρεμλίνο

Ουκρανία: Τελεσίγραφο προς τους φιλορώσους - Για εγκληματική διαταγή κάνει λόγο το Κρεμλίνο
Από την κατάληψη του αρχηγείου της αστυνομίας στο Ντόνετσκ (πηγή: ΑΡ)

Τελεσίγραφο προς τους Ρώσους αυτονομιστές, μέχρι τις 09:00 (τοπική ώρα), να παραδώσουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά κτίρια τα οποία έχουν καταλάβει στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε απόψε.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντ Τουρτσίνοφ δήλωσε νωρίτερα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος ότι έχει δώσει εντολή για μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση με τη συμμετοχή του ουκρανικού στρατού.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η χρησιμοποίηση του στρατού στην ανατολική Ουκρανία είναι μία «εγκληματική διαταγή». Στην ανακοίνωση καλείται η Δύση να θέσει υπό τον έλεγχό της τη σύμμαχό της ουκρανική κυβέρνηση. «Τώρα αποτελεί ευθύνη της Δύσης να προλάβει έναν εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο αναγγέλλει ότι προτίθεται να φέρει το θέμα της Ουκρανίας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνέλθει στις 8 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης με θέμα την κρίση στην Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο πηγή των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ