13 Απρ 2014

Οι ΕΠΑΛίτες δυναμώνουν τη φωνή τους, δυναμώνουν το ΚΚΕ παντού!

 Οι ΕΠΑΛίτες δυναμώνουν τη φωνή τους, δυναμώνουν το ΚΚΕ παντού!

Κρίνουμε και αποφασίζουμε με βάση τη ζωή μας! Χωρίς να κάνουμε σκόντο στις ανάγκες μας!
Τα παιδιά των ΕΠΑΛ, τα παιδιά των εργατών, του λαού, όλοι εμείς που αύριο μέσα στους τόπους δουλειάς θα παράγουμε όλο τον πλούτο και από τα χέρια μας και το μυαλό μας θα περνούν τα πάντα…
Έχουμε μοναδικό συμφέρον από την ενίσχυση του ΚΚΕ στους αγώνες και στην κάλπη!
Έχουμε αντίθετα συμφέροντα με τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες! Δεν γίνεται να στηρίζουμε τα ίδια κόμματα!
Όσα ονόματα και αν αλλάξουν, όσες συνεργασίες και να γίνουν, όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, τα αφεντικά, τον καπιταλισμό, είναι κόμματα που θα χτυπάνε τον λαό για τα κέρδη των εκμεταλλευτών.
Τα όνειρά μας και οι ανάγκες μας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα δε χωράνε στο σημερινό σύστημα, τον καπιταλισμό, που μας θέλει σκλάβους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί!


Δυναμώνουμε το ΚΚΕ που η πρότασή του έχει επίκεντρο τις ανάγκες μας, τον λαό πρωταγωνιστή!

Στον 21ο αιώνα που η επιστήμη και η τεχνολογία προχωράει, υπάρχουν οι δυνατότητες για να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα, για να γινόμαστε καλοί τεχνίτες, και να βρίσκουμε όλοι δουλειά με δικαιώματα.
Προϋπόθεση για να ζήσει ο λαός και η νεολαία με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής και της τεχνολογίας είναι να σπάσουμε τα δεσμά ΕΕ-μονοπωλίων.
Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχει φιλολαϊκή λύση, μπορεί ο λαός να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει και να εξασφαλιστεί η ζωή και το μέλλον της νεολαίας.
Όλοι οι ΕΠΑΛίτες να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία των εκλογών του Μάη και να καταδικάσουμε με την ψήφο μας όσους μαυρίζουν το μέλλον και τα όνειρά μας!

Η πολιτική της ΕΕ και οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια είναι υπεύθυνες για την άθλια κατάσταση στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση. Για:
- Tις δεκάδες χαμένες διδακτικές ώρες.
- Τις ειδικότητες που καταργούνται.
- Το μάθημα από φωτοτυπίες και όχι από βιβλία… μέσα σε απαρχαιωμένα εργαστήρια χωρίς την απαραίτητη υποδομή.

Δυναμώνουμε το  ΚΚΕ, γιατί είναι ξεκάθαρη απάντηση σε αυτή την πολιτική που έχει στόχο να εξασφαλίζονται στρατιές σύγχρονων δούλων, έτοιμων “προς εκμετάλλευση” από μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες!
Αυτή την κατεύθυνση υλοποιούν οι νόμοι και οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και όχι την αναβάθμιση της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως λένε οι κυβερνήσεις και το Υπουργείο. Το σχολείο που φτιάχνουν προσφέρει ψευτοκατάρτιση, δεξιότητες μιας χρήσης. Με τη μαθητεία προσφέρουν ζεστό χρήμα και φτηνά εργατικά χέρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και μία ζωή-κυνήγι πιστοποιήσεων των ικανοτήτων για τους αποφοίτους.
Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε για τις εξελίξεις. Από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε την αλήθεια, κάλεσε τους μαθητές σε συναγερμό, μπήκε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα!
Πραγματική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης προς όφελος του λαού δίνει μόνο η πρόταση του ΚΚΕ, που είναι απέναντι στην ΕΕ και την πολιτική της που υπηρετεί τα μονοπώλια.
Το ΚΚΕ δεν πιστεύει ότι υπάρχουν σκάρτοι μαθητές, παιδιά που δεν παίρνουν τα γράμματα και που δεν έχουν ανάγκη από ολόπλευρη μόρφωση! Δεν είναι τυχαίο ότι το σύστημα “βλέπει τέτοια παιδιά” μόνο στις λαϊκές οικογένειες, ενώ τα παιδιά του Ψυχικού και της Εκάλης ως δια μαγείας είναι γεννημένα επιστήμονες!!!

 

Σκάρτο είναι το σύστημά τους!

Το ΚΚΕ παλεύει για να χτίσει ο λαός τη δική του κοινωνία, όπου τα σχολεία, τα πανεπιστήμια θα λειτουργούν με άξονα τις λαϊκές ανάγκες, θα εξοπλίζουν κάθε νέο να πάρει δημιουργικά τη ζωή στα χέρια του. Σε αυτήν την κοινωνία, κάθε νέος θα παίρνει όλη την απαραίτητη, βασική γνώση μέσα από 12χρονο δημόσιο υποχρεωτικό σχολείο, που θα είναι ενιαίο για όλους. Σε αυτήν την κοινωνία, οι νέοι που θα ακολουθούν την τεχνική εκπαίδευση μετά το σχολείο, δεν θα αποτελούν φθηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό. Θα αποκτούν συνολικά τις γνώσεις πάνω στον κλάδο τους και τελειώνοντας, θα επιτελούν το δικό τους αναντικατάστατο έργο για την πρόοδο της κοινωνίας.
Μόνο έτσι κάθε νέος, όποιο δρόμο και αν ακολουθήσει θα έχει εξασφαλισμένη δουλειά και ζωή με δικαιώματα!
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ, γιατί καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη και οργάνωση αγώνων μέσα στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς.
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μέσα στα ΕΠΑΛ βρεθήκαμε μαζί με εκατοντάδες ΕΠΑΛίτες στους αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο τον χρόνο για να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ, για να διεκδικήσουμε δωρεάν μεταφορές για όλους, για γεύμα στο σχολείο.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα του αγώνα για:

- Nα είναι το απολυτήριο η μοναδική προϋπόθεση για να βρούμε δουλειά.
- Nα μπορεί κάθε νέος να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει στο ΕΠΑΛ της περιοχής του.
- Να μην υπάρχει σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία.
- Κατάργηση του έτους μαθητείας ως τζάμπα εργασία για τα αφεντικά, πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση.
- Χρηματοδότηση των σχολείων τώρα. Όχι στα 30άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Ένα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.

 


Διαλέγουμε άλλον δρόμο από αυτόν που μας δείχνουν οι εκμεταλλευτές!

Δυναμώνουμε τον αγώνα, την οργανωμένη και συλλογική δράση!

Στηρίζουμε – ψηφίζουμε παντού το ΚΚΕ, τη δική μας φωνή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ