7 Απρ 2014

Ουκρανία: Σε αναβρασμό η Ανατολική Ουκρανία - Επεισόδια σε Λουγκάνσκ, Χάρκοβο και Ντόνετσκ

 Ουκρανία: Σε αναβρασμό η Ανατολική Ουκρανία - Επεισόδια σε Λουγκάνσκ, Χάρκοβο και Ντόνετσκ

Φιλορώσοι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο αρχηγείο των υπηρεσιών ασφάλειας στην πόλη Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατάσχεσαν όπλα και η τροχαία έχει αποκλείσει τις εισόδους στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία. «Άγνωστοι που βρίσκονται στο κτίριο εισέβαλαν στο οπλοστάσιο του κτιρίου και κατάσχεσαν όπλα», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Παράλληλα, ο «υπουργός Εσωτερικών» της νέας εξουσίας του Κιέβου, Αρσεν Αβάκοφ έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης σε άλλη ανατολική πόλη, το Χάρκοβο, εκκαθαρίστηκε από τους «αυτονομιστές» διαδηλωτές. Φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβαλαν επίσης στο κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στην πόλη Ντονέτσκ χθες.


Για σχέδιο διαμελισμού της Ουκρανίας κάνει λόγο ο «πρωθυπουργός» του Κιέβου

Ο «πρωθυπουργός» της νέας εξουσίας της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι εφαρμόζει «σχέδιο διαμελισμού της Ουκρανίας», μέσω της υποκίνησης ταραχών στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Τα επεισόδια αυτά, σύμφωνα με τον Γιατσενιούκ, εντάσσονται σε ένα αντι - ουκρανικό σχέδιο που βρίσκεται σε λειτουργία με στόχο ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, που βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα να τα διασχίσουν και να εισβάλουν στο ουκρανικό έδαφος. «Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε ο ουκρανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

«Οι εξτρεμιστές που κατέλαβαν δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία συνεργάζονται με τις ειδικές δυνάμεις ξένων κυβερνήσεων», είπε ο Αρσένι Γιατσενιούκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ