4 Μαΐ 2014

« Από τον Καποδίστρια… στον Μαυρογιαλούρο…»

« Από τον Καποδίστρια… στον Μαυρογιαλούρο…»



                                           
Συμπέρασμα 1ο (χωρίς σχόλιο)
“Παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα”.  (Αϊνστάιν)

Το κομμουνιστικό δόγμα: Από τον καθένα ανάλογα με την ικανότητά του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Το καπιταλιστικό δόγμα: Από τον καθένα σύμφωνα με την ευπιστία του, στον καθένα σύμφωνα με την απληστία του.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές τούτες τις εκλογές για την Τοπική Αυτό-Διοίκηση …
Στην προεκλογική περίοδο το πάνελ των υποψηφίων και για τους δύο βαθμούς της Τοπικής διοίκησης ολοκληρώθηκε με γοργούς ρυθμούς και με πολλά λόγια , λόγια και υποσχέσεις.
Όλοι θέλουν να μας σώσουν και να σώσουν την Κέρκυρα μας , τα νησιά μας , το Ιόνιο μας λες και αυτές οι εκλογές είναι γι αυτούς που θέλουν να σώσουν τις σπάνιες πεταλούδες του Αμαζονίου και όχι για την τοπική Αυτοδιοίκηση.   
Δεν είναι όμως τόσο παράξενη η μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων ούτε οι εκθέσεις ιδεών που τις συνοδεύουν , ούτε οι κορώνες , ούτε , ούτε … Είναι η σπουδή των περισσοτέρων να αποκηρύξουν τα Κόμματα , τις Ηγεσίες  , την Τρόικα , τα Μνημόνια αλλά κυρίως το Παρελθόν τους…!
Αλήθεια γιατί δηλώνουν ανεξάρτητοι ? Τι φοβούνται  ?
Είμαστε μια μικρή κοινωνία , ξέρουμε όλοι , όλους , κρινόμαστε όχι από αυτά που λέμε αλλά κυρίως από αυτά που κάνουμε ή κάναμε στο παρελθόν        και η υποκρισία σε μικρές κοινωνίες με μεγάλα προβλήματα φέρνει συνήθως αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. 
Ας πάμε λοιπόν πάλι στους υποψηφίους και τις πολιτικές τους.
Θα ήταν εύκολο να αραδιάσουμε επιχειρήματα ή χαρακτηριστικά για την ικανότητα , τα μειονεκτήματα ή τα πλεονεκτήματα και ένα πλήθος χαρακτηρισμών των υποψηφίων …
Όμως αυτό έχει σημασία …?
Σημασία έχουν οι πολιτικές.
Όσοι υποψήφιοι κι αν προκύψουν ότι κι αν δηλώσουν ότι θα κάνουν φοβάμαι πως θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα με μόνο δύο Πολιτικές.
Η μια πολιτική είναι αυτή – που υπηρετεί και η σημερινή Δημοτική Αρχή – της μη Διεκδίκησης , του βολέματος , του ότι κι αν κάνουμε δεν αλλάζει τίποτα , των δημοσίων σχέσεων , των εκθέσεων , της νομιμότητας , της ηθικής , της τάξης , των γνωστών , των δεσμεύσεων , της κλάψας , των θεσμών αλλά κυρίως της μη σύγκρουσης.
Υπάρχει όμως και μια άλλη πολιτική , αυτή της σύγκρουσης με κάθε μορφής κατεστημένα και αντιλήψεις , της σύγκρουσης για το ξερίζωμα της νοοτροπίας της μιζέριας , της σύγκρουσης με όσους και όσα είναι απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες και τα δίκια του λαού.
Δεν χρειάζονται αναλύσεις και θεωρίες για να αποδείξουμε πως  αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη είναι την Πολιτική της Σύγκρουσης.
Πριν προχωρήσουμε στο ποιος μπορεί αλήθεια να συγκρουστεί καλό θα ήταν να μιλήσουμε για κάποιους Μύθους με Ερωτήσεις και Απαντήσεις.

Ερώτηση : Μα Κομμουνιστής Δήμαρχος στην Κέρκυρα ?
Απάντηση : Γιατί όχι και οι Κομμουνιστές κανονικοί άνθρωποι είναι.

Ερώτηση : Οι Κομμουνιστές θα κλείσουν τις Εκκλησίες, τα λιμάνια , το αεροδρόμιο ?
Απάντηση : Τις Εκκλησίες για ποιο λόγο ; Tα λιμάνια και το αεροδρόμιο το πιθανότερο είναι να το κλείνει ο ιδιώτης επενδυτής το χειμώνα αν αποφασίσουν να τα ξεπουλήσουν μια και η ηθική για το Κεφάλαιο και οι ανάγκες του λαού είναι λέξεις που δεν έχουν καμιά σημασία μπρος στη λογική του κέρδους.

Ερώτηση : Να κάνω το μεγάλο βήμα και να ψηφίσω το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση ?
Απάντηση : Δεν είναι το μεγάλο βήμα είναι το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Ερώτηση : Καλοί είστε εσείς οι Κομμουνιστές , μέσα σ’ όλους τους αγώνες και τα σωματεία αλλά γιατί δεν κάνετε συνεργασίες με τους άλλους ?
Απάντηση : Οι συνεργασίες είναι απαραίτητες όταν τις επιβάλλει ο λαός και οι συνθήκες και όχι όταν τις επιβάλουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες και οι Εργατοπατέρες που στην προσπάθεια τους να δείξουν ενωτικοί κοροϊδεύουν τον φτωχό εργάτη. Το πεζοδρόμιο είναι πεδίο δόξης λαμπρό για όσους θέλουν να αγωνιστούν και οι Κομμουνιστές είναι ΠΑΝΤΑ εκεί. Επιτέλους κάποια στιγμή ας μιλήσουμε και γι αυτούς που δεν συμμετέχουν στους αγώνες και κατηγορούν το ΠΑΜΕ που παρά τα λάθη του είναι ΠΑΝΤΑ στη πρώτη γραμμή.

Γιατί λοιπόν είναι απαραίτητο η Νέα Δημοτική Αρχή να συγκρουστεί.
Γιατί αν το μωρό δεν κλάψει δεν το ταΐζει η μάνα λέει ο λαός.
Ποιος όμως μπορεί να συγκρουστεί στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια.
ΜΟΝΟ η Λαϊκή Συσπείρωση και μόνο ΑΥΤΗ.
Δεν έχει δεσμεύσεις από κανέναν και σε κανένα
Δεν έκανε καμιά μεταγραφή και δεν μπήκε στους συνδυασμούς της κανένας που να εξαργυρώσει τη μεταγραφή του με αξίωμα
Γιατί δεν είναι θέμα Ονομάτων και Μεταγραφών αλλά ουσίας , ικανοτήτων και νοοτροπίας που κουβαλάνε τα λαμπερά ονόματα.
Γιατί αυτοί που κάνουν πολιτικές ‘’αλλαξοκαταστάσεις ‘’ αλλάζουν μόνο χώρο και ‘’φανέλα ’’ αλλά κουβαλάνε τις ίδιες παρωχημένες νοοτροπίες και ονειρεύονται ξανά και ξανά τις ίδιες πρακτικές που μας έφεραν ως εδώ.
Κυρίως όμως γιατί οι υποψήφιοι με την Λαϊκή Συσπείρωση είναι άνθρωποι σαν εσάς. Έχουν τα ίδια προβλήματα , ζουν την ίδια ζοφερή πραγματικότητα , παλεύουν για να ζήσουν και το μόνο τους μέλημα είναι η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο και η πάλη για ένα καλύτερο αύριο.
και κάτι τελευταίο … Ήταν , Είναι και θα είναι ΠΑΝΤΑ στην πρώτη γραμμή του ΑΓΩΝΑ

Όσο για τον τίτλο …
επειδή θα ακούσετε πολλά και θα σας υποσχεθούν ακόμα περισσότερα μην σας παραμυθιάζουν οι Μεγάλοι τίτλοι , τα Μεγάλα Κούφια λόγια και οι ατέλειωτες υποσχέσεις , τα λαμπερά ονόματα και οι ηχηρές μεταγραφές…
Σας κορόιδεψαν και συνεχίζουν να το κάνουν χωρίς ίχνος ντροπής.
Αντισταθείτε …
Αποφασίστε με την ψυχή , την καρδιά και το μυαλό σας…
Σίγουρα θα κάνετε το ΣΩΣΤΟ …

Ενισχύστε την Λαϊκή Συσπείρωση
Ψηφίστε για Δήμαρχο Κέρκυρας τον Μπάμπη Χαραλάμπους
Ψηφίστε για την Περιφέρεια τον Θόδωρο Γουλή
Ψηφίστε ΚΚΕ για την Ευρωβουλή.

Τάσος Καποδίστριας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος    
Κέρκυρας με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ