12 Μαΐ 2014

Σε Στρογγυλή – Αγ. Ματθαίο, Χαραλάμπους – Μπορμπότης

Σε Στρογγυλή – Αγ. Ματθαίο, Χαραλάμπους – Μπορμπότης


Αη ΜαθιάςΜπάμπης~1Την Κυριακή 11/05/2014 υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” πραγματοποίησαν περιοδεία στα χωριά Στρογγυλή και Άγιος Ματθαίος. Επικεφαλής του κλιμακίου των υποψηφίων ήταν ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Μπάμπης Χαραλάμπους και ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Γιάννης Μπορμπότης.
Στα πλαίσια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε ομιλία και πλούσια συζήτηση σε καφενείο της Στρογγυλής ενώ  στον Αι Μαθιά έγινε ανοικτή ομιλία έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων.
Τα προβλήματα που κυρίως απασχόλησαν ήταν το θέμα του χαρατσιού, του νερού αλλά και της γενικότερης πολιτικής κατάστασης.
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, “ανέδειξαν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα του διπλού χαρατσιού και την αδράνεια που επέδειξε στην επίλυση του προβλήματος αυτού. Θύμισαν επίσης ότι η πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν η κατάργηση όχι μονό του διπλού αλλά όλου του χαρατσιού αφού είναι πέρα για πέρα ένα άδικο μέτρο. Ο Δήμος έχει τεράστιες ευθύνες για το ότι δεν ακολούθησε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για δυναμικές κινητοποιήσεις και αρκέστηκε μόνο σε μία απροετοίμαστη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μάτια του κόσμου, πραγματικά στο και 5 αφού είναι πλέον έρθει και η 5η δόση του χαρατσιού.
Αναφορικά με το θέμα του νερού, αναφέρθηκε ότι το κόστος του νερού είναι απαράδεκτο και ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται για την μείωση των παγίων του νερού για τα λαϊκά στρώματα. Επίσης, είναι αναγκαία η εξοικονόμηση των τεράστιων ποσοτήτων νερού που χάνονται από αυτό που αντλείται από το Γαρδίκι. Υπολογίζεται ότι το νερό που χάνεται κατά την μεταφορά μέσω του κεντρικού αγωγού είναι σχεδόν το 50% από αυτό που αντλείται. Αυτό σημαίνει τεράστια σπατάλη ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται για την άντληση και αύξηση του κόστους συνολικά. Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα πρέπει να ανακατασκευαστεί το απαρχαιωμένο δίκτυο και έτσι θα προκύψει εξοικονόμηση χρημάτων ύψους έως και 1 εκ € το χρόνο (η άντληση κοστίζει 0,30 € το κυβικό και η απώλειες είναι περίπου 10.000.000 κυβικά το χρόνο). Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα, όπως λέει η ΕΕ και ο Δήμος Κέρκυρας, αλλά αγαθό και για αυτό προτίθεται να καταργήσει τη ΔΕΥΑΚ ως επιχείρηση και να την εντάξει ως Υπηρεσία Ύδρευσης στα πλαίσια του Δήμου με την μετατροπή των εργαζομένων σε Δημοτικούς Υπαλλήλους.  
Αη ΜαθιάςΜπορμπότης~1Τέλος, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να εκμεταλλευτούν τις εκλογές του Μάη έτσι ώστε να δείξουν την αντίθεση τους με τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Το κριτήριο και το σκεπτικό της ψήφου θα πρέπει να είναι το ίδιο αφού το κάθε πρόβλημα απορρέει από την υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ σε επίπεδο χώρας, Περιφέρειας και Δήμου. Η άρρηκτη σύνδεσή όλων αυτών μεταξύ τους κάνει απαραίτητη την ενιαία ψήφο στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κέρκυρας και στην Περιφερεία Ιονίων Νήσων αλλά και στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ