12 Μαΐ 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ-Η συγκυβέρνηση και η Ε.Ε. το αποφάσισαν και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής συνυπέγραψε φαρδιά πλατιά τη συναίνεσή του.

Απολύσεις σχολικών φυλάκων


Η συγκυβέρνηση και η Ε.Ε. το αποφάσισαν και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής συνυπέγραψε φαρδιά πλατιά τη συναίνεσή του.
Πέρυσι  και για μήνες ο Δήμαρχος της Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής  διερρήγνυε τα ιμάτιά του σε όλους τους τόνους ότι συντάσσεται και συμπαρατάσσεται  με τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις.
Έφτασε μάλιστα να προειδοποιεί και να δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα παραδώσει τα κλειδιά του δήμου, ότι θα παραιτηθεί προκειμένου να υπερασπίσει ακόμα και τον τελευταίο εργαζόμενο αν υπάρξει κίνδυνος να χάσει τη δουλειά του και το ψωμί του.
Έμεινε χαρακτηριστική, η γεμάτη στόμφο κραυγή του Δημάρχου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν βροντοφώναζε: «Θα πέσουμε και εμείς τελευταίοι για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους και το ψωμί των οικογενειών τους»! Ακόμα και συλλαλητήριο οργάνωσε διαδηλώνοντας στους δρόμους της πόλης για το δίκιο των εργαζομένων και την ταύτισή του με τον δίκαιο αγώνα τους!!!
Όμως πριν ο αλέκτωρ λαλήσει … ο Δήμαρχος «ανένηψε» και από διαδηλωτής και συναγωνιστής υπερασπιστής των εργαζομένων του δήμου, συντάχθηκε και ευθυγραμμίστηκε με την πολιτική της κυβέρνησης που ζητούσε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Υπέγραψε όχι μια φορά, αλλά τρεις φορές τις διαθεσιμότητες των 27 σχολικών φυλάκων, των 17 δημοτικών αστυνομικών και την διαγραφή από τη μισθοδοσία των 36 για πολλά χρόνια συμβασιούχων  του δήμου. Ανάλογη τύχη είχαν και οι 25 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ.
Την Πέμπτη 08 Μαΐου, κλήθηκαν από το Γραφείο προσωπικού του Δήμου Κέρκυρας οι Σχολικοί Φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα για να παραλάβουν χέρι – χέρι την οριστική απόλυσή τους που τους πετάει στην ανεργία. Με την ανακοίνωση του οριστικού Πίνακα Μη Διατιθέμενων Υπαλλήλων του ΑΣΕΠ (9/2014) στις 25/04/2014, σε όλη την Ελλάδα απολύθηκαν 1041 Σχολικοί Φύλακες από τους συνολικά 1452 που ήταν σε διαθεσιμότητα και μόνον 411 απ’ τους διατιθέμενους επανατοποθετήθηκαν. Στην Κέρκυρα, από τους 27 Σχολικούς Φύλακες, οι 20 απολύθηκαν ενώ μόλις 2 επανατοποθετήθηκαν μέχρι στιγμής.
Την ίδια στιγμή τα καθήκοντα των σχολικών φυλάκων τα εκτελούν εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν προσληφθεί από το Δήμο με τα περίφημα 5μηνα του ΟΑΕΔ με μισθούς των 420 και 480 € χωρίς καμία ασφαλιστική ή ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αυτό από μόνο τους αποδεικνύει τη λογική της κυβέρνησης, που ακολουθεί και ο Δήμος Κέρκυρας, να απολύει μόνιμους υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για να τους αναπληρώσει με κακοπληρωμένους και ανασφάλιστους εργαζόμενους. Να θυμίζουμε ότι ο Δήμος Κέρκυρας πανηγύριζε και πραγματοποιούσε φιέστες στο Δημοτικό Θέατρο όταν προσλάμβανε αυτό το «ωφελούμενο» προσωπικό…
Οι απολύσεις που έγιναν στην Κέρκυρα με την υπογραφή του Δημάρχου,
είναι σκηνές από το «ίδιο έργο» που παίχτηκε από «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» (στα λόγια) Δημάρχους όλης  της χώρας. Ακόμα και οι δήμαρχοι που στήριξε ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ ευθυγραμμίστηκαν με τις απολύσεις (π.χ. στο Δήμο Ελευσίνας –Τσουκαλάς).
Οι εργαζόμενοι του Δήμου στην Κέρκυρα, οι  εργαζόμενοι και ο λαός της Κέρκυρας, ας βγάλει συμπεράσματα κι ας τους μαυρίσει ανάλογα για τις πολιτικές που υπερασπίζουν  τέτοιοι Δήμαρχοι, που ενώ στα λόγια είναι αντιμνημονιακοί στη πράξη εφαρμόζουν τα μνημόνια και την αντιδραστική πολιτική του Καλλικράτη και της Ε.Ε.
Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό να σκεφτεί αν την επομένη των εκλογών θέλει έναν Δήμαρχο που θα ασκεί την ίδια πολιτική με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ή έναν Δήμαρχο αγωνιστή που θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά τους με κάθε κόστος. Τέτοιοι είναι οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Εμείς όταν λέμε κάτι τέτοιο το εννοούμε κιόλας. Η πορεία μας και οι πράξεις μας το έχουν αποδείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ