26 Ιουν 2014

Σύγχρονος ... σκοταδισμός

Σύγχρονος ... σκοταδισμός

Αυξάνονται πλέον ολοένα και συχνότερα τα θύματα του σκοταδισμού που εμφανίζονται σε έξαρση ιδιαίτερα σε χώρες όπου, αφενός η μεγάλη πλειονότητα του λαού είναι εγκλωβισμένη στη φτώχεια και την αμάθεια και αφετέρου βρίσκονται στο επίκεντρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και μονοπωλίων που διεκδικούν αγορές και φυσικό πλούτο. Χαρακτηριστικές είναι δύο περιπτώσεις που καταγράφηκαν χτες σε Νιγηρία και Αίγυπτο.
Στη βόρεια νιγηριανή πολιτεία Κάνο, όπου ισχύει εδώ και 14 χρόνια αυστηρός ισλαμικός νόμος, ανακοινώθηκε χτες πως η οικογένεια του 29χρονου χημικού μηχανικού Μουμπάρακ Μπάλα τον έκλεισε σε ψυχιατρείο, κατηγορώντας τον για... «αποστασία» από τη μουσουλμανική πίστη, που βάσει θρησκευτικού νόμου τιμωρείται με θάνατο, μόνο και μόνο επειδή δήλωσε άθεος!
Το ίδιο 24ωρο, στην Αίγυπτο, ένας χριστιανός κόπτης, επίσης 29 ετών, καταδικάστηκε σε εξαετή κάθειρξη από δικαστήριο στο Λούξορ, επειδή... προσέβαλε στα τέλη Μάη τον προφήτη Μωάμεθ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δείγματα της οπισθοδρόμησης που πάει χέρι - χέρι με την καπιταλιστική καταπίεση και εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ