25 Ιουλ 2014

Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ξανά σχολείο - καταφύγιο του ΟΗΕ

Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ξανά σχολείο - καταφύγιο του ΟΗΕ

Το μακελειό συνεχίζεται με 800 νεκρούς έως τώρα



Το έγκλημα των Ισραηλινών στη μαρτυρική Γάζα όλο και διευρύνεται 18 μέρες μετά από τη νέα επιδρομή και, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί ως χτες το βράδυ, οι νεκροί προσέγγιζαν τους 800 και οι τραυματίες τους 4.730. Ενα ακόμα περιστατικό της γενοκτονίας που συντελείται είναι και η χτεσινή επίθεση από ισραηλινό άρμα μάχης σε σχολείο που ήταν καταφύγιο του ΟΗΕ στη Βόρεια Γάζα και την πόλη Μπεΐτ Χανούν. Στη συγκεκριμένη επίθεση, που οι ισραηλινές αρχές προκλητικά αποδίδουν σε ρουκέτα της Χαμάς, βρήκε το θάνατο και ένα βρέφος ανάμεσα στους 15 νεκρούς και 200 ανθρώπους που τραυματίστηκαν και οι οποίοι είχαν καταφύγει εκεί για να προστατευτούν από το ισραηλινό σφυροκόπημα. Υπεύθυνοι των υπηρεσιών του ΟΗΕ ανέφεραν χτες ότι είναι το τέταρτο σχολείο - καταφύγιο που γίνεται στόχος των Ισραηλινών.
Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες, χτες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι, ενώ στη διάρκεια βομβαρδισμού στα δυτικά της Χαν Γιούνις σκοτώθηκαν δέκα Παλαιστίνιοι μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά (ένα πεντάχρονο κοριτσάκι και ένα τρίχρονο αγοράκι).
Ωστόσο η καταγραφή αυτή είναι φανερό ότι δεν μπορεί να δείξει το έγκλημα που εξελίσσεται, καθώς υπάρχουν βομβαρδισμένες από αεροσκάφη περιοχές όπου δεν μπορούν να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες.
Υποκρισία και κινήσεις τακτικής από τους ιμπεριαλιστές

Βρέφη χτυπημένα στο καταφύγιο του ΟΗΕ
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η καλλιέργεια κλίματος από τους ιμπεριαλιστές ότι δήθεν ευαισθητοποιούνται για να σταματήσει η αιματοχυσία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, μετά από την ολοκλήρωση των επαφών του τόσο με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Α. Αμπάς όσο και με την ισραηλινή ηγεσία, προβάλλει την εικόνα της «προσέγγισης».
Ολα αυτά βέβαια την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ στηρίζουν την εγκληματική επιθετικότητα του Ισραήλ. Η υποκρισία των ίσων αποστάσεων θύτη και θύματος είναι η τακτική και της ΕΕ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ ανακοίνωσε την εκταμίευση 11 εκατ. ευρώ για τη Γάζα.
Πάντως ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάλ, που προχτές δεν είχε απορρίψει μια ανθρωπιστική εκεχειρία, διευκρίνισε ότι, για να έχει αυτό αποτέλεσμα και να διευρυνθεί, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα και αρθεί ο αποκλεισμός, κάτι που δε δέχεται το Ισραήλ.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ ζήτησε σήμερα από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς να δεχτεί μια ανθρωπιστική εκεχειρία «χωρίς προϋποθέσεις» και υποκριτικά ανακοίνωσε μια βοήθεια ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών (6,3 εκατ. ευρώ) προς τους Παλαιστινίους.
Εκφράζοντας την ανησυχία ότι το έγκλημα του Ισραήλ δεν μπορεί να κρυφτεί, ο Χάμοντ σε δήλωσή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News» κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, σημείωσε: «Καθώς συνεχίζεται αυτή η εκστρατεία και αυξάνονται τα θύματα μεταξύ των αμάχων στη Γάζα, η κοινή γνώμη στη Δύση ανησυχεί ολοένα και περισσότερο και αντιμετωπίζει με ολοένα και λιγότερη συμπάθεια το Ισραήλ».
Παρέμβαση στις εξελίξεις έκανε και ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου, προσπαθώντας να δείξει δήθεν ευαισθησία για τον παλαιστινιακό λαό. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «A Haber», σημείωσε ότι έχει επαφές με Παλαιστίνιους ηγέτες και ότι οι ΗΠΑ, η Τουρκία, το Κατάρ και η Αίγυπτος εργάζονται τις τελευταίες πέντε μέρες για να εξασφαλίσουν την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός.
Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση
Την τακτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύτη και θύμα κρατάει σταθερά η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Χτες σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ως «ανθρωπιστικό δράμα», ενώ σε όλη την περιοχή «υπάρχει μια έξαρση της ρευστότητας». Για να καταλήξει : «Το Μεσανατολικό, ως γνωστόν, εκκρεμεί δυστυχώς εδώ και δεκαετίες και βεβαίως δεν περίμενε κανείς η Ευρώπη με μια απόφαση, με μια δήλωση να λύσει αυτό το περίπλοκο ζήτημα.Οι θέσεις οι ευρωπαϊκές όμως είναι σαφείς και είναι υπέρ της ειρηνικής επίλυσης, υπέρ της δημιουργίας δυο κρατών τα οποία θα συμβιώνουν ειρηνικά. Εναπόκειται κυρίως στους πρωταγωνιστές, δηλαδή στην κυβέρνηση του Ισραήλ και στους Παλαιστινίους, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία πρόσφατα, η οποία αναζωπύρωσε τις ελπίδες ότι επιτέλους θα οδηγηθούμε σε μια λύση. Δυστυχώς, τα πράγματα πάλι στράβωσαν».
Αρση του αεροπορικού αποκλεισμού
Η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) αποφάσισε χτες να άρει την απαγόρευση των πτήσεων προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ μετά από το χτύπημα με ρουκέτα από τη Γάζα σε σπίτι δίπλα στο αεροδρόμιο. Και άλλες εταιρείες έχουν δηλώσει ότι θα ξαναρχίσουν τις πτήσεις. Από τις 8 Ιούλη που ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζα, τουλάχιστον 32 στρατιωτικοί και 2 πολίτες, καθώς κι ένας Ταϊλανδός, ο οποίος δούλευε σε ένα αγρόκτημα στο Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ