7 Οκτ 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑ.ΣΥ. κατά Περιφέρειας και Δήμου Κέρκυρας



LASY LOGOΣυνεχίζεται η έντονη κριτική της ΛΑΣΥ κατά της νέας περιφερειακής αλλά και δημοτικής αρχής.
 Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Θ. Γουλής σε συνέντευξή 

του τη Δευτέρα, επέκρινε τον αντιπεριφερειάρχη Αλ. Μιχαλά με αφορμή πρόσφατη σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΙΝ για θέματα φτώχειας και κοινωνικής ένταξης.
Όπως είπε, στη σύσκεψη αυτή συμμετείχε και ιδιώτης-σύμβουλος στον οποίο σκοπεύουν να αναθέσουν την επεξεργασία στρατηγικής της ΠΙΝ πριν τη φέρουν στο περιφερειακό συμβούλιο.
«Πρόκειται για απαράδεκτη διαδικασία. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των παρατάξεων της μειοψηφίας για τη συγκεκριμένη σύσκεψη. Από την άλλη,  φαίνεται ότι η παράταξη Γαλιατσάτου που δήλωσε ότι θα είναι ανατρεπτική κλπ δε κάνει τίποτα άλλο παρά να εφαρμόζει πολιτικές που παραχωρούν τα πάντα στους ιδιώτες. Τι λένε γι’ αυτούς που οδήγησαν στη φτωχοποίηση του λαού;», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, καλό θα ήταν να απευθυνθεί σε υπηρεσίες του Δήμου η και της ΠΙΝ που έχουν την  ανάλογη εμπειρία και να ζητήσουν κεντρικά μέτρα ανακούφισης των λαικών στρωμάτων, όπως έχει πράξει το ΚΚΕ.
 Ο Μπ. Χαραλάμπους
 Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Δήμου Κέρκυρας 
 κατηγόρησε για μια ακόμη φορά την πλειοψηφία για τη θεματολογία της -προγραμματισμένης για χθες- συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Αυτό γιατί κατά τον ίδιο, η ημερήσια διάταξη είχε ξανά θέματα «διεκπεραιωτικού χαρακτήρα» αν και είχε ζητηθεί να μπουν θέματα κρίσιμης σημασίας όπως  η καθαριότητα, οι απολύσεις στο δημόσιο, οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας κ.α. Α
«Αν και είχε αποφασιστεί ότι αυτά θα συζητούνταν στη (χθεσινή) συνεδρίαση δε μπήκαν στην ημερήσια διάταξη. Αν έγινε σκόπιμα, εμείς θα αντιδράσουμε», ανέφερε.
Οσο για την κατεπείγουσα συνεδρίαση του οργάνου μίλησε «για προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού, αφού έρχεται στο σώμα εισήγηση του προηγούμενου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ για την τιμολογιακή πολιτική της και τα τέλη σύνδεσης της αποχέτευσης στη Λευκίμμη, Κασσιώπη, Θιναλίου κλπ.».
 Η ΛΑΣΥ θα ζητούσε να αποσυρθεί, ενώ  ο κ. Χαραλάμπους υπενθύμισε την αρνητική στάση που είχε κρατήσει σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το ίδιο θέμα ο σημερινός αντιδήμαρχος και τότε στέλεχος της μειοψηφίας Γ. Ραιδεστινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ