7 Οκτ 2014

ΜΕΞΙΚΟ Αποκάλυψη ομαδικού τάφου

ΜΕΞΙΚΟ
Αποκάλυψη ομαδικού τάφου


ΙΓΚΟΥΑΛΑ.--
Ενας ομαδικός τάφος 28 ατόμων, που εικάζεται ότι είναι φοιτητές δολοφονημένοι από αστυνομικούς και μαφιόζους, αποκαλύφθηκε το Σάββατο κοντά στην πόλη Ιγκουάλα στην επαρχία Γκερέρο. Επίσης, ο εισαγγελέας της πολιτείας Γκερέρο, Ινάκι Μπλάνκο, ανακοίνωσε ότι δύο δολοφόνοι εγκληματικής οργάνωσης ομολόγησαν ότι σκότωσαν 17 από τους 43 αγνοούμενους φοιτητές, οι οποίοι εξαφανίστηκαν πριν από μια βδομάδα.
Θυμίζουμε ότι στις 27 Σεπτέμβρη οι αγωνιζόμενοι φοιτητές της Αγροτικής Διδασκαλικής Σχολής «Νορμάλ ντε Αγιοτζινάπα» είχαν δεχτεί βάρβαρη επίθεση από την αστυνομία επειδή απαιτούσαν τη στήριξη της σχολής τους. Σε αυτή την επίθεση σκοτώθηκαν από σφαίρες 7 φοιτητές, τραυματίστηκαν 25 και εξαφανίστηκαν πολλοί ακόμα. Την επίθεση είχε καταγγείλει και το ΚΚ Μεξικού σε εκτενή ανακοίνωσή του (βλ. «Ρ» 2/10).
Ο εισαγγελέας τόνισε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο βδομάδες για να καθοριστεί με βεβαιότητα μετά από γενετικές εξετάσεις ότι τα πτώματα που έχουν εντοπιστεί ανήκουν πράγματι στους αγνοούμενους φοιτητές. Ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε από τις ομολογίες μερικών από τα 30 άτομα που συνελήφθησαν ως ύποπτα για την υπόθεση της εξαφάνισης των φοιτητών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 22 πολιτειακοί αστυνομικοί και μέλη του τοπικού καρτέλ ναρκωτικών. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι κατά την επίθεση στις 27/9, είδαν δεκάδες φοιτητές αμέσως μετά τα επεισόδια να μεταφέρονται με αυτοκίνητα της αστυνομίας προς άγνωστο προορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ