20 Οκτ 2014

Βρετανία: Μεγάλες διαδηλώσεις με αίτημα αυξήσεις στους μισθούς

Βρετανία: Μεγάλες διαδηλώσεις με αίτημα αυξήσεις στους μισθούς

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου εναντίον της μείωσης των μισθών, οι οποίοι έχουν συρρικνωθεί κατά 50 λίρες (63 ευρώ) την εβδομάδα από το 2008, παρά το γεγονός ότι η βρετανική οικονομία δεν βρίσκεται σε ύφεση.
Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, άρχισε μετά το μεσημέρι και έφθασε ως το Χάιντ Παρκ, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.
Η πορεία, που ονομάζεται «Η Βρετανία χρειάζεται μια αύξηση μισθού», οργανώνεται από τη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων Trade Unions Congress (TUG).
Η πορεία αυτή ολοκληρώνει μια εβδομάδα που σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις διαφόρων κινημάτων με κοινωνικά αιτήματα στη Βρετανία. Τη Δευτέρα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) έκαναν στάση εργασίας για τέσσερις ώρες για να αξιώσουν αυξήσεις μισθών, κάτι που είχε να συμβεί από το 1982, επί των ημερών της Μάργκαρετ Θάτσερ. Την Τετάρτη, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία εναντίον του παγώματος των μισθών και της μείωσης της αγοραστικής τους δύναμης, ενώ αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί από την Παρασκευή κοντά στο κοινοβούλιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ