2 Δεκ 2014

Μεγάλη η ζήτηση...

Μεγάλη η ζήτηση...




«


Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ΣΥΡΙΖΑ»... Το «σλόγκαν» κυκλοφορούσε πολύ πριν από μερικά χρόνια, μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που απέδιδαν έτσι σχηματικά το γεγονός ότι η αστική τάξη μόλις που αποφάσιζε να «ποντάρει» στο δικό τους «άλογο», βλέποντας ότι το άλλο, λέγε με ΠΑΣΟΚ, είχε ήδη αρχίσει να «κουτσαίνει».

Σήμερα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κομπάζει για τη «ζήτηση» που έχει. Αυτή τη φορά όμως «καμαρώνει» σαν «γύφτικο σκεπάρνι» που αυτή προέρχεται απ' το μεγάλο κεφάλαιο. Ο Γ. Σταθάκης και ο Γ. Μηλιός, επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν στην «Αυγή» της Κυριακής για τις επαφές τους στο Σίτι του Λονδίνου με τους «κερδοσκόπους» και τους «τυχοδιώκτες» του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως κάποτε αρέσκονταν να φωνασκούν.

Καμαρώνουν, λοιπόν, ότι δεν προλάβαιναν να κλείνουν ραντεβού με τους «επενδυτικούς φορείς» που ενδιαφέρονταν για πιο άμεση ενημέρωση. «Το κόμμα μας αντιμετωπίζεται πλέον στο εξωτερικό ως μελλοντική κυβέρνηση και αυτό δημιουργεί έντονο ενδιαφέρον για τις θέσεις του (...) Τελικά, στις ομιλίες και στα τραπέζια που οργανώθηκαν στο περιθώριο των συζητήσεων παρευρέθηκαν περί τους 65 εκπροσώπους επενδυτικών φορέων», αναφέρει ο Γ. Σταθάκης και προσθέτει ότι «δυστυχώς, η στενότητα χρόνου της επίσκεψης μάς ανάγκασε να απορρίψουμε και νέες προτάσεις που δεχόμασταν κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του ταξιδιού».

Σημασία για το λαό έχει ότι βγαίνουν συμπεράσματα κι απ' όσους πρόλαβαν να δουν, απ' όσα είπαν σε όσους πρόλαβαν να συναντήσουν στα οποία αναφερθήκαμε εκτενώς σε προηγούμενα φύλλα του «Ρ». Δεν πρόκειται όμως οι υπόλοιποι να μείνουν παραπονεμένοι. «Συμφωνήσαμε ότι είμαστε διαθέσιμοι και για άλλες συναντήσεις, είτε στην Αθήνα, είτε στο εξωτερικό, με τους ίδιους ή άλλα στελέχη τραπεζών, επενδυτικών σχημάτων και άλλων που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν», διαμηνύει ο Γ. Μηλιός, με τον Γ. Σταθάκη να διαβεβαιώνει πως «εμείς επιθυμούμε μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους της αγοράς, όχι απαραίτητα για να δημιουργήσουμε φίλους ή συμμαχίες, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι αμοιβαία επωφελές».

Τώρα, βέβαια, ο καθένας αντιλαμβάνεται πως αυτό που ωφελεί τους γύπες - όπως χαρακτήριζε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ τους σημερινούς συνομιλητές του - δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ωφελεί και τα θύματά τους, τους λαούς, εν προκειμένω τον ελληνικό. Που όσα περισσότερα τέτοια νταραβέρια βλέπει - χώρια όσα γίνονται εν κρυπτώ - τόσο περισσότερο να βεβαιώνεται για το αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει. Μια βεβαιότητα που οφείλει να τον καθοδηγήσει σωστά και την ώρα της κάλπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ