1 Φεβ 2015

Αμείωτος ο πόλεμος στην Ουκρανία

 Αμείωτος ο πόλεμος στην Ουκρανία

Μαίνονται οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των δυνάμεων της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου και των πολιτοφυλάκων. 

Και όμως, εδώ, στην Ελλάδα, μας ενδιαφέρει μόνο ο ... Βαρουφάκης και οι λεονταρισμοί του!

Δεν μας ενδιαφέρει άραγε η αιματοχυσία εκεί;

Τις τελευταίες 24 ώρες τουλάχιστον 15 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας, Στέπαν Πόλτορακ. 

Ο ίδιος επιβεβαίωσε επιπλέον ότι η στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπαλτσέβε, η οποία συνδέει τις πρωτεύουσες των δύο «Λαϊκών Δημοκρατιών», το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών, «τελεί υπό το μερικό έλεγχο των ανταρτών».

Οι πολιτοφύλακες απειλούν και τη Μαριούπολη, στις ακτές της Θάλασσας του Αζόφ, ενώ εκπρόσωπός τους είχε επιβεβαίωσε ότι  έχουν «περικυκλώσει» τα ουκρανικά στρατεύματα, που αριθμούν 8.000 άνδρες, στο Ντεμπαλτσέβε.

Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες στο Μινσκ

Χωρίς να υπάρξει καμιά συμφωνία τερματίστηκαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις στο Μινσκ της Λευκορωσίας, μεταξύ της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου και εκπροσώπων των αυτοανακηρυχθεισών «Λαϊκών Δημοκρατιών».

«Οι διαβουλεύσεις του Μινσκ απέτυχαν», δήλωσε ο απεσταλμένος του Κιέβου, πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Λέονιντ Κούτσμα στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. 

Οι διαπραγματεύσεις της λεγόμενης Ομάδας Επαφής, στην οποία συμμετέχουν ο Κούτσμα, αντιπρόσωποι της Ρωσίας, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και οι εκπρόσωποι των πολιτοφυλάκων, διήρκεσαν περίπου τέσσερις ώρες.

Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συζήτησαν σχετικά με την νοτιοανατολική Ουκρανία σε τηλεφωνική συνδιάλεξή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ