1 Φεβ 2015

Περί κόμματος των νέων

 Περί κόμματος των νέων



Μια έρευνα που δημοσίευσε το Ελ. Τύπος της Κυριακής, 1/2/1015, δείχνει ότι στη σύνθεση των ψηφοφόρων των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, το κόμμα που είχε τη μεγαλύτερη ομάδα νέων σε ηλικία ψηφοφόρων από το σύνολό των ψηφοφόρων του, ήταν το ΚΚΕ.



Συγκεκριμένα, η ηλικιακή ομάδα νέων 18-24 ετών που ψήφισε ΚΚΕ ξεπερνούσε 40,76% το μέσο ποσοστό του κόμματος ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό των νέων ήταν κατά -3,68% από το μέσο ποσοστό του κόμματος αυτού. Η ομάδα αυτή δηλαδή, ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ κατά 44,44% κάτω από την αντίστοιχη του ΚΚΕ!


Δεν μου φαίνεται και πολύ κόμμα των νέων ο ΣΥΡΙΖΑ!


Σημειώνουμε ότι το ΚΚΕ είχε τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ του στους νέους,  από όλα τα άλλα κόμματα!!!


Στις μεγάλες ηλικίες από 45 ως 80 και βάλε, αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν το μέσο όρο του κατά 3%. Στο ΚΚΕ που υποτίθεται ότι το… ψηφίζουν γέροι ή ίδια ηλικιακή ομάδα ήταν 3,4% πάνω από το μέσο ποσοστό του.


Αυτά τα ποσοστά δεν μπορεί να θεμελιώσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα νέων και το ΚΚΕ κόμμα γερόντων.  Το αντίθετο. Αν κάνουμε συμψηφισμούς με το 44,44% που είναι πίσω στους νέους ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν θα αρέσει καθόλου σε αυτούς που επιμένουν, χρόνια τώρα, να λένε το ΚΚΕ «κόμμα των γερόντων και των ασπρομάλληδων» το οποίο μάλιστα θα εξαλειφθεί με… βιολογικό τρόπο και δεν χρειάζεται καμιά πολιτική έναντι του για να το αφανίσουν!!!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ