23 Αυγ 2015

Κέρκυρα: 17 απολύσεις εργαζομένων από ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού του Γενικού Νοσοκομείου

Κέρκυρα: 17 απολύσεις εργαζομένων από ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού του Γενικού Νοσοκομείου
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο Κέρκυρας


Στο δρόμο βρέθηκαν 17 εργαζόμενοι της εταιρείας καθαρισμού, «ISS Facility Services AE», η οποία είχε αναλάβει τον καθαρισμό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου, το νοσοκομείο διέκοψε τη σύμβαση με την εταιρεία και από την επομένη μέρα ανέλαβε για 11 μέρες η «IPIROTIKI Facility Services AE». Στον ενδιάμεσο χρόνο, η «ISS Facility Services AE» εξανάγκασε σε «οικειοθελή αποχώρηση» 17 εργαζόμενους, από τους 60, οι οποίοι έχασαν τα ψίχουλα της αποζημίωσης αλλά και το επίδομα ανεργίας.
Αυτό καταγγέλλει η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, η οποία προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου, την περασμένη Πέμπτη, στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, απαιτώντας την ανάκληση των δήθεν «οικειοθελών αποχωρήσεων».
Στην συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη η καθαριότητα του νοσοκομείου να είναι δημόσια, να φύγουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και να γίνουν προσλήψεις, με σχέση μόνιμης και σταθερής εργασίας.
Καταγγέλλουν επίσης ότι «στο εξής οι εργαζόμενοι που απέμειναν θα πρέπει να δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς πράγμα που θα έχει επιπτώσεις στην υγεία τους αλλά και στη δημόσια υγεία αφού η καθαριότητα αναγκαστικά θα γίνεται πλημμελώς, διότι δεν προβλέπεται αντικατάσταση αυτών που αποχώρησαν.
Επιπλέον η νέα εταιρεία θα λάβει το ποσό των 24.600 ευρώ για 1.720 εργατοώρες, ποσό που αν δεν υπήρχε το εργολαβικό κέρδος θα έφτανε να δουλεύουν περισσότεροι εργαζόμενοι, για πολύ μεγαλύτερο διάστημα, με καλύτερες συνθήκες δουλειάς και καλύτερης ποιότητας καθαριότητα».
Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η ιδιωτικοποίηση κάνει πιο ακριβή την καθαριότητα ενώ παράλληλα δίνει κέρδος στις ιδιωτικές επιχειρήσεις εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Βαρύτατες ευθύνες φέρνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς και η σημερινή που διατηρεί και ενισχύει τους αντεργατικούς νόμους προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ