12 Σεπ 2015

«Όλο εκλογές κάνουμε και δεν αλλάζει τίποτα. Δε θα πάω να ψηφίσω»

 «Όλο εκλογές κάνουμε και δεν αλλάζει τίποτα. Δε θα πάω να ψηφίσω»

Δεν αρκεί μία ψήφος για να αλλάξει η ζωή μας. Τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει μια σειρά εκλογικές αναμετρήσεις ακόμα και αγώνες που δεν έφεραν ουσιαστικές αλλαγές. Κι αυτό γιατί η επιλογή των εργαζομένων και της νεολαίας δεν ήταν συνδεδεμένη με το στόχο για την εργατική λαϊκή εξουσία. Αυτός ο στόχος, για τον οποίο παλεύει το ΚΚΕ, είναι που μπορεί να δυναμώσει τον αγώνα σήμερα για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Σήμερα έχει δίκιο όποιος νέος νιώθει απογοητευμένος. Γιατί προεκλογικά του πούλησαν ελπίδα και τελικά έφεραν λεπίδα. Του έκλεψαν το ΟΧΙ και το έκαναν ΝΑΙ στα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική μέσα σε λίγες ώρες.

Οι εκλογές μπορούν να αξιοποιηθούν για να γυρίσει μπούμερανγκ η απογοήτευση. Να απογοητευτούν τα κόμματα που υπηρετούν τους καπιταλιστές και τα συμφέροντά τους. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ενάντια στο σύστημα της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας.

Το σύστημα όσους νέους δεν τους ελέγχει, τους θέλει στην άκρη και στην αποχή για να μην του δημιουργούν εμπόδια.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές θα δυναμώσει την αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, στο σύστημα, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους
υπηρετούν. Έτσι θα μπορεί πραγματικά να αλλάξει κάτι, να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής. Το δρόμο για να ζήσουμε καλύτερα, η νεολαία και ο λαός, θα τον ανοίξουμε οι ίδιοι. Σωτήρες δεν υπάρχουν.
Με τη δική μας δράση, με την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό με στόχο την ανατροπή αυτού του συστήματος.

Γι’ αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ δεν πάει στο βρόντο αλλά θα κατατεθεί σε αυτόν τον αγώνα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ