12 Σεπ 2015

Βήμα μπροστά με ισχυρό ΚΚΕ

Βήμα μπροστά με ισχυρό ΚΚΕ


«Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση», λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, σε μια προσπάθεια να πολώσουν το κλίμα στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και να συσπειρώσουν ψηφοφόρους γύρω από το ψευτοδίλημμα της ακυβερνησίας. Το ίδιο αναπαράγεται, σε μεγάλο βαθμό, και από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ.
Μάλιστα, η «Αυγή» έφτασε χτες να γράφει ότι υπάρχουν κόμματα διακυβέρνησης και κόμματα διαμαρτυρίας, υποδεικνύοντας στο λαό να διαλέξει αποκλειστικά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ, με κριτήριο το «ποιος μπορεί να αλλάξει τη χώρα».
Με διάφορα επιχειρήματα, προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι κάθε ψήφος που δεν καταλήγει στο «τσουβάλι» των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι «χαμένη» ψήφος, είναι απλώς ψήφος διαμαρτυρίας.
Το ψευτοδίλημμα αυτό παίρνει ακόμα και τη μορφή του ωμού εκβιασμού προς το λαό, ότι αν την επόμενη μέρα δεν υπάρξει κυβέρνηση, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες και ότι τον περιμένουν νέα ανασφάλεια και ταλαιπωρία.
Είναι αδίστακτοι στον τρόπο που οικοδομούν την προπαγάνδα τους. Αλλά ο λαός τούς γνώρισε πια και έχει πείρα για να την αποκρούσει.
Στις εκλογές ψηφίζουμε με βάση το ταξικό μας συμφέρον. Και οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων έχουν κάθε συμφέρον να στηρίξουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ.
Η ψήφος στα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια και τώρα ζητάνε να πρωταγωνιστούν στην εφαρμογή τους, είναι ψήφος που υπονομεύει το πραγματικό συμφέρον του λαού. Είναι σαν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να πυροβολούν με την ψήφο τα ίδια τους τα πόδια.
Την επόμενη μέρα, όποιος απ' αυτούς κληθεί να αποτελέσει τον κορμό της κυβέρνησης, θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας τα μέτρα των μνημονίων, μέτρα ενίσχυσης της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας.
Με την ψήφο του θα δώσει το «πράσινο φως» για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για παραπέρα ανατροπές στο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, για κατακόρυφη άνοδο της φορολογίας στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, για συνέχιση και ένταση των μέτρων ανακύκλωσης της ανεργίας, που καταδικάζουν στην ανασφάλεια τους χιλιάδες άνεργους, κύρια τους νέους.
Αυτό είναι το περιεχόμενο της ψήφου που καθορίζεται με το κριτήριο της «κυβερνησιμότητας», όπως ζητάνε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Το ίδιο ισχύει όμως και για τα άλλα κόμματα, που δηλώνουν πρόθυμα να συμμετέχουν σε κυβέρνηση μαζί τους, ή να διαχειριστούν το σύστημα, έστω και με άλλο μείγμα.
Ολα αυτά, χρειάζεται να προβληματίσουν ιδιαίτερα τους αγωνιστές, τους ριζοσπάστες, εκείνους που, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα σε αγώνες ενάντια στα μέτρα και στην αντιλαϊκή πολιτική.
Εκείνους που βρέθηκαν σε απεργίες και κινητοποιήσεις, στα μπλόκα των αγροτών, στους αγώνες των μικρών ΕΒΕ ενάντια στα χαράτσια και στη στέρηση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, στους αγώνες της νεολαίας και των γυναικών.
Ολοι αυτοί πρέπει να κάνουν βήμα μπροστά, στηρίζοντας και στην κάλπη το ΚΚΕ. Να μην πισωγυρίσουν, ψηφίζοντας τις δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν ή αποδέχονται την αντιλαϊκή πολιτική, την ΕΕ, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και βρίσκονται απέναντι στα πραγματικά τους συμφέροντα.
Με ισχυρό ΚΚΕ την άλλη μέρα, το κίνημα θα βρεθεί σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσει την επίθεση που θα κλιμακωθεί, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ