12 Σεπ 2015

Μπορούν να γίνουν αυτά που λέει το ΚΚΕ;

 Μπορούν να γίνουν αυτά που λέει το ΚΚΕ;

Όχι μόνο μπορούν αλλά είναι ρεαλιστικά γιατί βασίζονται στις σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας, γιατί αυτά συμφέρουν το λαό και τα παιδιά του. 

Ας σκεφτούμε..
... Γιατί ενώ οι δυνατότητες της ανθρώπινης εργασίας και της παραγωγής, τα επιτεύγματα της επιστήμης, οι τεχνολογικές καινοτομίες και εξελίξεις είναι τεράστιες, σήμερα οι εργατικές λαϊκές οικογένειες συζητούν για το να μπορούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη;
... Γιατί ενώ η τεχνολογία και η επιστήμη έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και μπορούν να λυθούν μια σειρά προβλήματα, υπάρχουν άνθρωποι που μένουν χωρίςφάρμακα;
... Γιατί ενώ τα ράφια των σουπερμάρκετ είναι γεμάτα με τρόφιμα, υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε;
... Γιατί την ώρα που μειώνουν συνεχώς τη χρηματοδότηση για την Παιδεία, δίνουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε βιομηχάνους, τραπεζίτες, εφοπλιστές;
... Γιατί ενώ θα μπορούσαμε να ζούμε καλύτερα δουλεύοντας λιγότερες ώρες, άλλοι δεν δουλεύουν καθόλου, άλλοι υποαπασχολούνται και άλλοι δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα;

Αυτά είναι ορισμένα από τα προβλήματα που φορτώνει στη νεολαία το σύστημα των εκμεταλλευτών. Σήμερα, αυτοί έχουν τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους και επομένως το κριτήριο της παραγωγής είναι το κέρδος και όχι η κάλυψη των δικών μας αναγκών, στη δουλειά, τη μόρφωση, συνολικά τη ζωή.

Το κέρδος σήμερα καθορίζει το τι, το πόσο και το πού θα παραχθεί.

Γι' αυτό για παράδειγμα, η χώρα μας αν και έχει όλες τις δυνατότητες με την αγροτική παραγωγή να εξασφαλίσει την διατροφική αυτάρκεια του λαού, στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού συστήματος οι φτωχοί αγρότες οδηγούνται στην καταστροφή, γίνονται εισαγωγές σε προϊόντα που η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παράγει.

Γι' αυτό, ο κλάδος των κατασκευών μαραζώνει, χιλιάδες οικοδόμοι είναι άνεργοι ενώ υπάρχουν και διογκώνονται ανάγκες για σύγχρονες υποδομές, έργα (π.χ. αντιπλημμυρικής θωράκισης), ανάγκες για φθηνές και ποιοτικές κατοικίες.

Σήμερα, μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς. Με σύγχρονα δικαιώματα. Φτάνει να βγάλουμε από τη μέση το σύστημα της εκμετάλλευσης. Παλεύουμε για την ανατροπή αυτού του συστήματος, για να αλλάξει η τάξη που έχει την εξουσία.

Για να πάρει ο λαός την εξουσία. Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να κοινωνικοποιηθούν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Να οργανωθεί η οικονομία με κίνητρο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, να αποδεσμευτούμε από την ΕΕ, να διαγραφεί μονομερώς όλο το χρέος.

Η εργατική λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για το λαό και τη νεολαία γιατί κατανέμει όλο το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό στους κλάδους ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες. Να εξασφαλίσει κοινωνικές υπηρεσίες -Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια- για όλο το λαό.

Η εργατική λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να αξιοποιήσει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, οι οποίες σήμερα είτε δεν αξιοποιούνται, είτε αξιοποιούνται στρεβλά ανάλογα με το αν αυτό εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Και θα είναι έτσι, όσο η ιδιοκτησία των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής είναι στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών.

Η αξιοποίησή τους προς όφελος του λαού χρειάζεται τη λύτρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μοναδική που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας.

Είναι ο μοναδικός δρόμος που αποτρέπει τη συμμετοχή της χώρας στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, στις επικίνδυνες αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών.

www.odigitis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ