13 Οκτ 2015

Γερμανία: Με γεωμετρικούς ρυθμούς η αύξηση των αστέγων

Γερμανία: Με γεωμετρικούς ρυθμούς η αύξηση των αστέγων
Φωτό αρχείου AP

Ο αριθμός των αστέγων στη Γερμανία αυξάνεται πλέον με γεωμετρικούς ρυθμούς, με τους ίδιους ρυθμούς δηλαδή που αυξάνονται και τα κέρδη των γερμανικών μονοπωλίων, που είναι από τους λίγους, που βγαίνουν κερδισμένοι από την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Ομάδας Εργασίας για τη Βοήθεια των Αστέγων (BAGW), οι άστεγοι έφτασαν στους 335.000,  18% περισσότεροι από το 2014. Μόνιμα στο δρόμο, δηλαδή ούτε φιλοξενούνται προσωρινά σε γνωστούς ή συγγενείς, ούτε μένουν σε κέντρα αστέγων ζουν 40.000 άνθρωποι. Ο αριθμός τους διπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια. Ανάμεσα σε αυτούς που το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα έχει στερήσει το βασικό δικαίωμα της στέγης βρίσκονται και 29.000 ανήλικα παιδιά!
Στη Γερμανία των μίνι τζομπς και των δουλεμπορικών της ενοικιαζόμενης εργασίας πετάχτηκαν το 2014 στο δρόμο με εξώσεις 172.000 άτομα, 30.000 περισσότερα από το 2012. Απ' αυτούς, οι 86.000 έμειναν κυριολεκτικά στο δρόμο, μη μπορώντας να βρουν στέγη. Και πώς να βρουν, όταν στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου οι εργατικές κατοικίες μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο μέσα σε 10 χρόνια και οι δήμοι ξεπούλησαν περίπου 3 εκατομμύρια διαμερίσματα στα μονοπώλια.
Η Ομάδα Εργασίας διατυπώνει στην έκθεσή της την πρόβλεψη ότι έως το 2018 ο αριθμός των αστέγων της Γερμανίας θα έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο!
Τα αμείλικτα αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη φτώχεια, τη μισοδουλειά και τη μισοζωή επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την τραγική κατάσταση στην οποία έχει φέρει τα λαϊκά στρώματα η πολιτική που εξασφαλίζει δισεκατομμύρια στα μονοπώλια. Είναι στοιχεία που αποτελούν ένα δυνατό χαστούκι σ' αυτούς που διαχειρίζονται, αλλά και σ' αυτούς που ευαγγελίζονται τον «εξανθρωπισμό» αυτού του βάρβαρου και σάπιου συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ