1 Μαρ 2012

ΓΑΛΛΙΑ Φακέλωμα στην υπηρεσία των επιχειρήσεων


ΓΑΛΛΙΑ
Φακέλωμα στην υπηρεσία των επιχειρήσεων
ΠΑΡΙΣΙ.--
Πολλές εταιρείες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, κατέφευγαν, διά της πλαγίας οδού, (δηλαδή μέσω κάποιου γνωστού) στην αστυνομία επιδιώκοντας να μάθουν αρχειοθετημένες πληροφορίες για τους εργαζομένους τους, τους συνδικαλιστές που δρούσαν στις επιχειρήσεις τους ακόμη και για δυσαρεστημένους πελάτες τους, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν, εννοείται, σε βάρος τους. Η αποκάλυψη αυτή, που πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κανάρ Ενσαινέ» ως πληροφορία για την πολυεθνική ΙΚΕΑ, πλέον έχει αρχίσει να λαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις στη Γαλλία αποκαλύπτοντας ότι στο βωμό του κέρδους δεν υπάρχουν ούτε όρια, ούτε στεγανά για τις επιχειρήσεις.
Το ειδησεογραφικό δίκτυο «Φρανς Ινφό», επικαλούμενο πρώην διοικητή της αστυνομίας, τον Φιλίπ Πισόν, υποστηρίζει ότι η προσφυγή στα «κλειδωμένα» αστυνομικά αρχεία -μητρώα- με το πρόσχημα του «ελέγχου της αξιοπιστίας του υπό έρευνα υποκειμένου» ήταν μια προσφιλής τακτική για αρκετές εταιρείες. Στόχος ήταν να ελεγχθεί το παρελθόν και η οποιαδήποτε συνδιαλλαγή εργαζομένων, συνδικαλιστών και δυσαρεστημένων πελατών με τη Δικαιοσύνη, αρχής γενομένης από τις οδικές παραβάσεις μέχρι τις όποιες δικαστικές διαδικασίες είχε συμμετάσχει το «υπό έρευνα» υποκείμενο, από οποιαδήποτε θέση.
Με βάση τις αποκαλύψεις, γινόταν διά μέσου κάποιου «γνωστού» αστυνομικού που είχε πρόσβαση στο αρχείο ή γνωστό με πρόσβαση στο αρχείο των μητρώων των πολιτών, δεδομένου ότι κωδικό για το άνοιγμά του διαθέτουν μόνο 100.000 αστυνομικοί εκ του συνόλου. Εννοείται, επίσης, ότι οι αστυνομικοί που «εξυπηρετούσαν» τις εταιρείες δεν το έκαναν με το αζημίωτο -περίπου 80 ευρώ φέρεται να στοίχιζε η πληροφορία για το κάθε άτομο - δηλαδή διά του γνωστού «λαδώματος», που όπως αποδεικνύεται, είναι διαδεδομένη τακτική και εκτός Ελλάδας.
Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αν αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο εν λόγω αρχείο (STIC) καταγράφονται και οι υποθέσεις εκείνες που ουδέποτε τελεσιδίκησαν ή καταγγελίες που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν. Εκτιμάται ότι μέσα στο STIC καταγράφονται πληροφορίες για 36 εκατομμύρια Γάλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ