8 Οκτ 2015

ΗΠΑ-Συρία: Σε αλλαγή πορείας αναγκάστηκαν πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ...

 ΗΠΑ-Συρία: Σε αλλαγή πορείας αναγκάστηκαν πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ...

Αμερικανικό μαχητικό F-16 συνοδεύει δύο F-35 (Φωτο ΑΡ)
«Κουμάντο» στον συριακό εναέριο χώρο φαίνεται πως κάνουν πλέον οι ρωσικές δυνάμεις, καθώς εκπρόσωπος του Πενταγώνου αναγκάστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης να παραδεχθεί πως τα πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας των ΗΠΑ υποτίθεται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) άλλαξαν πορεία «τουλάχιστον μια φορά τις τελευταίες μέρες» για να αποφύγουν ρωσικά αεροσκάφη...

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σμηναγός Τζεφ Ντέιβις, σημείωσε ότι η αλλαγή πορείας του πρώτου συμμαχικού αεροσκάφους έγινε μετά την 1η Οκτωβρίου, σε μέρα που Αμερικανοί και Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματικοί είχαν τηλεδιάσκεψη με θέμα την αποφυγή εμπλοκής στη διάρκεια των παράλληλων αεροπορικών επιδρομών που κάνουν δυτικές και ρωσικές δυνάμεις. Ο Ντέιβις αρνήθηκε να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες, ως προς το αν το αεροσκάφος ήταν επανδρωμένο ή όχι, ή πόσο συχνά είχε γίνει αλλαγή πορείας αεροσκαφών, ή πού. Ωστόσο, νωρίτερα το Στέιτ Ντηπάρτμεντ διέψευσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έχει δεχθεί πρόταση για τη δημιουργία «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία» (όπως ζητά καιρό τώρα η Τουρκία...) με πρόσχημα τάχα την «προστασία» αμάχων.

Αφορμή για τη διάψευση έδωσαν πληροφορίες που μετέδωσε την Τρίτη το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN κατά τις οποίες ο Κέρι είχε προτείνει μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» στη Συρία κατά μήκος των βόρειων συνόρων της, με πιθανότητα δημιουργίας και μίας «δεύτερης κοντά στα νότια σύνορα με τη Συρία». Σύμφωνα με το κανάλι, η «πρόταση» παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας την περασμένη Πέμπτη, παρότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την είχε απορρίψει επιμένοντας ότι η κρίση στη Συρία «θα μπορούσε» να αντιμετωπιστεί με παραίτηση ή ανατροπή του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ.
Πηγή: 902
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ